Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Prop de 6 milions d'euros d'inversions gràcies al Sector N

04/10/2022

La Generalitat dona el vist-i-plau a dedicar a nous equipaments la venda de parcel·les d'aquest polígon industrial

La Generalitat de Catalunya ha autoritzat l'alienació de 7 parcel·les del sector N, terrenys industrials que ressegueixen la carretera de Granollers a Cardedeu fins a la Sandoz, per invertir en nous equipaments, o sigui, que l'Ajuntament utilitzi els 5.541.201 euros de la seva venda per construir o acondicionar nous edificis i espais d'ús públic. El vist-i-plau de la Direcció General d'Administració Local ha estat necessari ja que, segons el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, aquest és l'òrgan habilitat per autoritzar als ajuntaments la gestió per vendes de patrimoni superiors a 100.000 euros. La llei també preveu que aquest tipus d'ingressos no es puguin destinar a despeses corrents, sinó a inversions. A més a més, tot i l'autorització de la Generalitat, en suposar més d'un 20% dels recursos ordinaris de l'Ajuntament, la decisió definitiva sobre l'ús d'aquests ingressos s'haurà de prendre, en un futur, per majoria absoluta en el ple municipal. 

Les inversions proposades pels prop de 6 milions d'euros són la creació d'un pas segur de Bellavista al Ramassar, la contrucció d'un pavelló esportiu al Sector R, la construcció de la nova comissaria de la Policia Local i de les noves dependències municipals també al Sector R, la millora de l'accessibilitat a l'estació de les Franqueses amb la instal·lació d'un pas soterrat i l'adequació d'una nau per a usos esportius.

Pas segur de Bellavista al Ramassar

Una de les inversions previstes és la creació d'un pas de vianants segur entre Bellavista i el polígon industrial del Ramassar. L'actuació unirà el carrer de Valldoriolf, via on se situen l'Escola Colors, un supermercat i una instal·lació hotelera, amb la zona comercial del polígon. El pas travessarà (d'est a oest) el carrer de la Marina, la carretera de Granollers a Cardedeu i el carrer Barcelonès. Per fer-ho, s'estudiarà l'adaptació dels vorals, la possibilitat d'instal·lar alguna fase semafòrica i l'eliminació de barreres arquitectòniques. L'objectiu és donar accessibilitat als vianants al polígon de manera segura i adaptada a les necessitats de mobilitat.

Pavelló esportiu i nova comissaria al Sector R
La construcció d'un nou pavelló poliesportiu al Sector R és un altre dels projectes que es preveu executar gràcies a la venda de parcel·les del Sector N. Aquest equipament se situarà en les terrenys denominats Sector R "Can Garriga". Està previst que tingui una superfície total d'uns 4.000 m2 i comptarà amb una pista poliesportiva (PAV 3), una zona de graderia per a 300 persones, espais comuns, vestidors, magatzems, sales polivalents, infermeria i una zona d'aparcament àmplia soterrada. En el Sector R també hi ha prevista la construcció d'un edifici de serveis municipals amb una superfície de 3.100 m2. En aquest nou espai, a més a més de serveis diversos, també se situarà la nova comissaria de la Policia Local. Les dependències policials comptaran amb una superfície total d'uns 1.700 m2 amb una zona d'atenció al públic, una àrea de control, espais per als comandaments policials, una àrea tècnica, la zona per al personal amb vestidors i gimnàs, una àrea de custòdia amb 2 calabossos i un espai per als serveis d'ambulàncies. També comptarà amb un garatge en la planta de soterrani amb espai per al parc mòbil de la policia i els vehicles sanitaris i un altre espai per als vehicles retinguts.

Millora de l'accessibilitat a l'estació de Rodalies de la línia R3

Les actuacions que Adif està realitzant a l'estació de l'R3 permetran la creació d’un pas soterrat que connectarà l’actual zona d’estacionament de la carretera de Ribes amb el carrer d’Anna Maria Mogas i les naus de les antigues casernes. Adif inclou dins les obres de remodelació de l'estació i de les andanes la creació del calaix sota les vies i, posteriorment, l’Ajuntament en crearà els accessos a banda i banda del traçat ferroviari i hi adequarà els elements de seguretat i la il·luminació. L'adequació del calaix previst per Adif com a pas soterrat són una altra de les inversions que es finançaran amb la venda de les parcel·les del Sector N.

Adequació d'una nau per a usos esportius

La darrera inversió prevista és l'adequació d'una de les naus de les casernes en un espai per a usos esportius. Es tracta de l'única edificació d'aquest antic complex militar que encara està en desús. Un cop finalitzada la intervenció, la nova instal·lació ha de donar servei a entitats esportives de disciplines que es poden practicar en espais interiors.

Arxivat a: Ajuntament, Urbanisme i Activitats
Millora de l'accessibilitat a l'estació de Rodalies de la línia R3
Pas segur de Bellavista al Ramassar
Pavelló esportiu i nova comissaria al Sector R
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)