Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Consell del Poble de Corró d’Amunt celebra el 25è aniversari

03/10/2022

L’acte de commemoració es farà el 8 d’octubre, a les 11 hores, amb un col·loqui i una cantada

La singularitat de les Franqueses del Vallès, un municipi format per cinc pobles, ha generat que al llarg dels anys hagin sorgit diversos òrgans i espais de trobada per debatre sobre els diferents territoris. Els Consell del Poble de Llerona i de Corró d’Amunt en són dos exemples que ja han complert 25 anys. A Llerona ja van commemorar aquest aniversari fa uns mesos i ara ho farà Corró d’Amunt amb una jornada el 8 d’octubre, a les 11 hores, a les Antigues Escoles. L’acte començarà amb el col·loqui «25 anys de Consell del Poble, una eina de participació», a càrrec de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona; i tot seguit hi haurà l’actuació dels Cantaires de Corró d’Amunt. Aquest mateix dia s’inaugurarà una exposició que farà repàs a les principals actuacions que s’han portat a terme a iniciativa del Consell del Poble.

Els Consells del Poble a les Franqueses neixen amb la voluntat d’oferir un òrgan consultiu de participació als veïns i les veïnes de Llerona i de Corró d’Amunt. Les seves convocatòries són periòdiques (mensual de Llerona i bimestral a Corró d’Amunt) i serveixen per debatre sobre temes importants d’aquell territori i, alhora, permeten que la ciutadania faci propostes per fer arribar a l’Ajuntament de les Franqueses i valorar la seva viabilitat. És en aquest sentit que els Consells del Poble esdevenen un òrgan de participació important que promou el debat de proximitat i, a més, implica a la ciutadania en la presa de decisions. 

Generar mecanismes de participació és una prioritat per l’Ajuntament de les Franqueses, que en els últims anys ha fet créixer els projectes destinats a aquesta finalitat. Les audiències públiques que es celebren amb grups de població i amb la presència de l’alcalde, Francesc Colomé, en són un altre exemple. Amb la intenció de seguir oferint una eina d’implicació en la política local a la ciutadania, en aquests moments s’està portant a terme un estudi sobre els òrgans de participació que hi ha en marxa actualment. D’aquesta manera es podrà avaluar si cal modificar els existents i/o crear-ne de nous.

Arxivat a: Ajuntament, Participació
25 anys del Consell del Poble de Llerona
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 19:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)