Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Obertes les subvencions al lloguer per a joves

29/09/2022

La Generalitat de Catalunya convoca ajuts per a joves per pagar el lloguer, la cessió de l'habitatge o habitació

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves. Aquestes subvencions són en règim de concurrència comptetitiva, per tant, s'atorgaran segons els barem econòmics establerts i fins a l'esgotament de la dotació total pressupostària que és de 29.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds és fins el 7 d'octubre a les 15 h.

Tota la documentació la trobareu a https://habitatge.gencat.cat/ajutlloguer

  • Qui els pot demanar?

Els poden demanar joves fins a 36 anys inclosos que tinguin un habitatge o una habitació en règim de lloguer o de cessió.

  • Quins ingressos màxims haig de tenir?

Es computen els ingressos de l'exercici 2021 (model 100) i són el resultat de la suma del ingressos de la base imposable general (casella 435) i de la base imposable de l'estalvi (casella 460) menys el saldo net de la casella 420

casella 435 + casella 460 - casella 420 = ingressos computables

També es tindrà en compte que l'indicador de la renda de suficiència de Catalunya (IRSC) per a l'exercici 2021 és de 7.967,73 euros anuals

  • Quin import màxim pot tenir el lloguer?

En el cas dels habitatges, a les Franqueses, l'import màxim del lloguer o preu de la cessió mensual és de 950 euros
En el cas de les habitatcions, a les Franqueses, l'import màxim del lloguer o preu de la cessió mensual, no pot superar els 450 euros.
En el cas de famílies nombroses, monoparental i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda, l'import màxim a les Franqueses és de 1.100 euros.

  • On els puc demanar i on trobaré més informació?

a) Electrònicament, a través del web de Tràmits de la Generalitat de Catalunya.(https://habitatge.gencat.cat/ajutlloguer)

b) A les borses que formen part de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social o a les oficines locals d'habitatge,que col·laboren mitjançant un conveni amb l'Agència. En el supòsit que no s'hagi constituït una borsa ni hi hagiuna oficina d'habitatge en un àmbit territorial determinat, les sol·licituds es poden presentar a lesdependències dels serveis de l'Agència esmentada de cada demarcació.

c) A la seu de l'entitat titular o administradora de l'habitatge, en els casos de llogaters d'habitatges gestionatsper administracions o empreses públiques.

d) A l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, pels mitjans que estableixen l'article 25 de la Llei 26/2010, del 3d'agost, i l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

A l'Ajuntament de les Franqueses te n'informarem a(Necessites javascript per veure aquest correu-e) o a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) .

 

 

 

Arxivat a: Habitatge
Lloguer jove 2022
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 20:27h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)