Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Neix l'associació TEA Vallès Oriental

26/09/2022

Es tracta d'una iniciativa ciutadana que compta amb del Pla Local de Salut de les Franqueses

Yolanda Moral i Gemma Pérez són les dues veïnes de les Franqueses impulsores de l'associació TEA Vallès, una entitat que neix per donar suport a persones amb algun Transtorn d'Espectres Autista i a les seves famílies. Amb la voluntat d'explicar el seu projecte i de sumar més famílies a la iniciativa, aquest passat divendres s'ha fet una presentació a les Franqueses que ha aplegat més de 100 persones.

Durant la presentació, les dues impulsores han estat acompanyades per la directora de la Federació Catalana d'Autisme, Consol Ibáñez, i per la presidenta del Centre de Recursos d'Espectre Autista de la Catalunya Central, Rosa Serrano. Les dues han destacat la importància de la creació de l'associació i de la proactivitat de les famílies per sumar esforços i guanyar múscul de cara a reclamar recursos per atendre a les persones amb aquest tipus de transtorn. Marina Ginestí, regidora de Sanitat i Salut Pública, també ha estat present a l'acte i durant la presentació ha volgut destacar la transversalitat del projecte i el fet que una iniciativa amb vocació comarcal neixi a les Franqueses. Ginestí també ha dit que "és tot un èxit del Pla Local de Salut i del municipi, perquè són iniciatives com aquesta les que donen sentit a la feina que fem a l'Ajuntament, a la de les àrees i als seus equips tècnics i a la feina política".

El Pla Local de Salut de les Franqueses ha promocionat la participació transversal amb la ciutadania i els professionals. La salut mental i la necessitat de recursos ha estat un tema recorrent durant les trobades del pla. El suport a aquesta associació és una de les primeres respostes a la urgència d'ampliar serveis en aquest sentit.

Els objectius de TEA Vallès Oriental de defensar la dingnitat i els drets de les persones amb TEA per tal d'aconseguir la plena inclusió social, educativa i laboral. Vol sensibilitzar, conscienciar i difondre informació general i específica. També pretén donar suport i orientació a les famílies per millorar la qualitat de vida i aconseguir que les famílies puguin fer l'acompanyament i viure el transtorn amb plena normalitat. Finalment, té com a objectiu atendre la pluraritat de les persones afectades per poder acompanyar-les durant el seu cicle vital. Les fundadores de la nova entitat són conscients que per iniciar aquest camí calia una infrastrutura mínima, a més a més, col·laborar amb els equipaments sanitaris i també obtenir recursos econòmics i professionals per atendre de manera multidisciplinar a les persones amb TEA.

TEA Vallès Oriental ha posat a disposició de la ciutadania un correu electrònic per a qui necessiti més informació i també per a que les persones que ho vulguin se sumin a l'associació (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Presentació TEA Vallès Oriental
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)