Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Festa Major de Corró d'Avall es clou aprenent a ballar l'Espolsada

19/09/2022

El pregoner de la festa és Imad Benhessou, el jove de les Franqueses amb la millor nota de Selectivitat de Catalunya l'estiu del 2021

Corró d'Avall ha tancat la festa major 2022, la primera sense cap tipus de restricció sanitària després de 2 anys. Ho ha fet a la plaça de l'Espolsada amb el ball que dona nom a la plaça. Una tradició que enguany s'ha volgut reforçar amb un taller per aprendre a ballar-lo i passar el testimoni a les generacions més joves. Aquest ha estat el final de la festa, abans però, hi ha hagut 4 dies plens d'activitats.

El programa de la Festa Major de Corró d'Avall 2022 ha començat amb una proposta solidària, una donació de sang al Casal de la Gent Gran les Franqueses. La plaça de Can Calet s'omplia al vespre de cinema, primer amb un videoclip creat pels i les joves de l'Espai Zero, després amb una sessió de cinema a la fresca. El vespre de divendres ha estat també el moment del primer espectacle de la festa, el monòleg d'Ana Polo i Oye Sherman.

Divendres ha començat amb un matí infantil a la plaça de l'Ajuntament amb la crida de "Vine a passar-ho bé amb la Comissió!", una matinal de jocs, la BiblioJoc de l'Ot el Bruixot, el "Carreffeti", la Carpa Gran del Circ i el Mini Arc. A la tarda l'aparició de la pluja ha fet posposar a diumenge l'Skate Jam i a al vespre del mateix divendres l'actuació de River-T Sound System. Tanmateix, el Túnel del Terror i l'espectacle d'Ambauka s'han realitzat sense problemes. La Cercavila Cabrona ha estat el preludi del pregó de la festa major que ha anat acompanyat de l'espectacle itinerant de Sound de Secà. Enguany, el pregoner ha estat Imad Benhessou, el veí de les Franqueses que l'estiu del 2021 va aconseguir la millor nota de la Selectivitat a Catalunya, un 9,9. Imad ha volgut reivindicar les capacitats dels i les joves per gestionar-se i aconseguir els seus objectius i la necessitat que tenen, ha dit, d'ensenyament per cultivar la motivació i les ganes. També ha volgut recordar el que han hagut de viure durant aquests dos anys de pandèmia. El pregoner ha estat acompanyat al balcó per portaveus dels grups municipals i per l'alcalde. Francesc Colomé ha volgut destacar la tradició del Ball de l'Espolsada i la voluntat de transmetre'l a les noves generacions a través d'un taller que per primera vegada s'ha realitzat a la plaça de l'Espolsada abans del ball. Meritxell Gres, presidenta de la Comissió de Festa Major de Corró d'Avall va animar des del balcó a la participació. La jornada de divendres ha acabat amb un sopar de barraques, el correfoc infantil i, per primera vegada, un bingo musical. També hi ha hagut "photocall feminista" i el concert de Koers, Sardines en Llauna i el dj David Beatz.

Dissabte la Festa Major de Corró d'Avall ha començat esportiva amb el Trofeu Festa Major de futbol i la pedalada popular de la Setmana Europea de la Mobilitat. També amb la xocolatada, un taller per jugar amb fang, l'animació Confetti Express i la festa de l'escuma al migdia. La tarda ha continuat amb Sardines en Llauna versió infantil, el campionat d'escacs i les havaneres i el rom cremat. Els gegantons també han estat protagonistes amb la trobada i la cercavila. El Coverol ha posat dalt l'escenari del Casal Cultural de Corró d'Avall, "Impasse. Sense eixida". La nit ha començat amb la botifarrada que ens ha preparat per la 24a edició de la Cremada de l'Ajuntament i pel Correfoc Infernal. La Mojitada i el concert de la Banda del Coche Rojo i el dj Josenaguer han tancat la jornada.

Diumenge, darrer dia de festa, ha començat amb màgia i trobada i cercavila del gegants. També amb el vermut musical dels Whisky Preachers. A la tarda, sardanes, circ cabaret i el taller per aprendre el Ball de l'Espolsada. La Vesprada de danses populars amb Safolk ha permès tothom omplir la plaça de blanc i de negre per ballar la dansa més tradicional de les Franqueses. Tot regat amb Aigua de Corró i amb la traca de fi de festa per tancar.

Podeu recuperar la galeria d'imatges aquí

 

Arxivat a: Cultura
Festa Major de Corró d'Avall 2022 01
Festa Major de Corró d'Avall 2022 02
Festa Major de Corró d'Avall 2022 03
Festa Major de Corró d'Avall 2022 04
Festa Major de Corró d'Avall 2022 05
Festa Major de Corró d'Avall 2022 06
Festa Major de Corró d'Avall 2022 07
Festa Major de Corró d'Avall 2022 08
Festa Major de Corró d'Avall 2022 09
Festa Major de Corró d'Avall 2022 10
Festa Major de Corró d'Avall 2022 11
Festa Major de Corró d'Avall 2022 12
Festa Major de Corró d'Avall 2022 13
Festa Major de Corró d'Avall 2022 14
Festa Major de Corró d'Avall 2022 15
Festa Major de Corró d'Avall 2022 16
Festa Major de Corró d'Avall 2022 17
Festa Major de Corró d'Avall 2022 18
Festa Major de Corró d'Avall 2022 19
Festa Major de Corró d'Avall 2022 20
Festa Major de Corró d'Avall 2022 21
Festa Major de Corró d'Avall 2022 22
Festa Major de Corró d'Avall 2022 23
Festa Major de Corró d'Avall 2022 24
Festa Major de Corró d'Avall 2022 25
Festa Major de Corró d'Avall 2022 26
Festa Major de Corró d'Avall 2022 27
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/03/2023 a les 14:53h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)