Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses disposarà d’un servei d’assessorament jurídic a la dona i a persones LGTBI

17/12/2021

El servei, que es gestionarà a través del SIAD, és fruit un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats de Granollers

Les Franqueses ha fet un pas endavant en el treball d’erradicació de les violències masclistes. I és que a partir de 2022, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, oferirà assessorament jurídic a la dona i a persones LGTBI. Aquest servei és fruit d’un conveni de col·laboració que han signat aquest divendres al matí la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche, i el degà del Col·legi d’Advocats de Granollers, Joan Martínez.

Segons es desprèn d’aquest acord, el Col·legi d’Advocats de Granollers designarà un lletrat o lletrada a tasques d’assessorament a les Franqueses vuit hores al mes. D’aquestes hores hi haurà una dedicació de dues hores presencials a les dependències del SIAD a Bellavista, a Bellavista Activa, i dues més a les de Corró d’Avall, a l’Espai Can Prat. Les altres quatre hores es destinaran a gestió interna conjuntament amb les tècniques del SIAD. Aquesta és una previsió inicial que es podrà modificar en funció de les necessitats que es detectin al municipi.

La regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche, ha destacat la importància de la posada en marxa d’un servei que no hi havia fins ara i que es tracta d’un assessorament dedicat a la dona, però també a les persones LGTBI. «Avui aquesta signatura suposa una millora molt important pel municipi. I és que des de Feminisme i Igualtat volem donar solucions reals, volem fer passes fermes per empoderar a la dona i a les persones LGTBI; i d’aquesta manera avançar cap a la igualtat i l’erradicació de les violències masclistes», ha dit Reche.

El degà del Col·legi d’Advocats de Granollers, Joan Martínez, ha destacat la importància d’aquest tipus de col·laboracions entre ajuntaments i l’àmbit jurídic. «Tots els agents hem de lluitar agafats de la mà contra les violències masclistes. El més important és que les víctimes puguin estar informades dels circuits establerts per trobar protecció», ha explicat el degà. Martínez també ha remarcat la preocupació del Col·legi d’Advocats de Granollers per les formes de violències masclistes amb què es troben. En aquest sentit, el degà ha fet referència a impagaments de pensions establertes per conveni, trencaments d’àmbits de protecció o violències vicàries com a tipus de violències que també s’han d’erradicar. «Es detecten més formes de violència contra la dona. Per això ha d’estar informada i acompanyada», ha assegurat.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, té oficines a Bellavista Activa (c. Rosselló, 39) i a l’Espai Can Prat (c. Verge de Montserrat, 21). L’horari d’atenció és de dilluns a dijous, de 9.30 a 13.30 hores. Cita prèvia a 938 466 618 o (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Ajuntament
Signatura conveni Ajuntament i Col·legi Advocats de Granollers
Signatura conveni Ajuntament i Col·legi Advocats de Granollers
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)