Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

01/12/2021

L'Ajuntament ha programat un taller pel dissabte 4 de desembre

Les Franqueses recupera la commemoració del dia Internacional de les Persones amb Diversitat funcional i ho fa convidant-nos a pintar-nos la pell de blau. Serà el proper 4 de desembre, a les 11.30 h, a la Biblioteca Municipal de Bellavista. Aquell dia, fundació Nexe convida als infants a partir de 8 anys a participar en un taller creatiu que repta als participants a fer una obra artística salvant dificultats físiques i sensorials. De fet, el taller "Posa't la pell blava" convida a viure i a entendre les dificultats que dia rere dia es troben les persones amb diversitat nacional durant la realització de les activitats més quotidianes.

El terme diversitat funcional fa referència a les diferències a nivell físic, intel·lectual, sensorial i/o per transtorn mental que poden patir algunes persones. Quan el medi i l'entorn de les persones que les pateixen no és accessible es produeixen situacions de discriminació i/o de manca d'igualtat d'oportunitats. Fer dels nostres pobles i ciutats un espai accessible per a les persones amb diversitat funcional és l'objectiu d'aquesta diada.

El Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, el 3 de desembre, va ser declarat per l'ONU l'any 1992 amb l'objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb aquesta situació . L'any 2006, l'ONU va continuar avançant en aquest tema amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb discapacitat. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible també consideren la discapacitat com a una qüestió transversal en la implementació de tots els objectius.

Les Franqueses va commemorar aquest dia per primera vegada al 2019 i, després de l'aturada per la Covid19, celebra enguany la segona edició.

Arxivat a: Ajuntament
Taller posa't la pell blava
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/01/2022 a les 13:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)