Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Ajuntament i ADIF ultimen el projecte del pas soterrat per unir el nucli de Corró d’Avall amb la zona de les antigues casernes militars

19/11/2021

Aquest dijous l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé, s’han reunit amb representants d’ADIF a Madrid

La millora de les connexions entre les diferents zones del municipi és una de les prioritats establertes per l’Ajuntament de les Franqueses a curt termini. Aquest dijous, l’alcalde, Francesc Colomé, i el regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé, s’han reunit amb els representants de l’entitat pública Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF), Miguel Leor i Jesús J. Ruiz Casamayor, per ultimar el projecte que permetrà construir un pas soterrat per unir el nucli de Corró d’Avall amb la zona de les antigues casernes militars.

Aquesta trobada s’ha dut a terme aquest dijous al migdia a la seu d’ADIF, a Madrid, en una visita on els representants municipals han aprofitat per conèixer els detalls de la remodelació de l’estació de rodalies de la línia R3. I és que aquest projecte de pas soterrat es portarà a terme a demanda de l’Ajuntament de les Franqueses aprofitant aquestes obres que suposaran l’ampliació de la zona d’andanes i la desaparició dels passos a nivell creant un pas inferior amb escales i ascensors adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte preveu la construcció d’un calaix sota les vies del tren per part d’ADIF, que l’Ajuntament habilitarà com a pas per a vianants encarregant-se de les obres d’accés, il·luminació i seguretat, així com de la construcció d’un aparcament públic, on ara hi ha la tercera via i els horts, que donarà servei a l’estació i a la zona d’equipaments de les antigues casernes militars.

Durant la reunió a Madrid, Ajuntament i ADIF han tancat els detalls del conveni per engegar aquest projecte que suposa un pas endavant en les millores de connectivitat del municipi. El pas soterrat permetrà que els vianants puguin accedir directament des del costat de l’estació de Corró d’Avall a la zones de les antigues casernes militars. «Avui és l’inici d’un projecte que ens permet avançar amb un dels objectius que hem establert com a prioritaris: facilitar la connexió entre totes els pobles i les zones del nostre municipi. Hem de crear xarxes de connexió fluides per als vianants que permetin facilitin la mobilitat i alhora siguin sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Pensem en gran, pensem amb la mirada posada a l’agenda 2030 i les nostres polítiques han de ser de futur», ha explicat l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé.

De la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé, també ha destacat la importància d’aquest pas soterrat, que ha avançat que es construirà al llarg de 2022. «Des de l’Ajuntament vam fer aquesta proposta perquè considerem que serà un pas que facilitarà molt la mobilitat entre dues zones de Corró d’Avall des d’un punt estratègic: l’estació de tren. Un punt d’arribada de moltes persones», ha conclòs.

Després d’aquesta reunió, els representants municipals i d’ADIF s’han emplaçat a una reunió a mitjan de desembre amb els responsables d’execució del projecte.

Arxivat a: Ajuntament, Urbanisme i Activitats
Reunió Ajuntament i ADIF a Madrid
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/10/2023 a les 14:04h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)