Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses commemora el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional

07/10/2021

Es programaran diversos actes per acompanyar les famílies que han patit una pèrdua gestacional i visualitzar un dol no reconegut socialment

El mes d’abril d’aquest any tots els grups municipals van aprovar una moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal. Una moció que té com a objectiu donar suport a les famílies que han patit una pèrdua gestacional i alhora visibilitzar un dol silenciat i poc reconegut socialment. Entre els acords hi ha el compromís de donar suport a les associacions destinades a acompanyar el dol perinatal, gestacional i neonatal i realitzar un acte anual, el 15 d’octubre, per commemorar el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional.

És en aquest sentit que l’Associació Espai Nadó – Espai Infant. Grup de Lactància i Criança Respectuosa (ENEI) ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Franqueses, diversos actes de commemoració. A les 18 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca de l’Espai Can Prat, es portarà a terme la conferència «El dol invisible», a càrrec de Sònia Maldonado, activista pel dol perinatal i gestacional, estudiant del grau de Psicologia i educadora social a un espai maternoinfantil a Canovelles. Formada com a doula i assessora de lactància, conductora de grups de suport, col·laboradora en la comissió de treball de cures pal·liatives neonatals de l'Hospital Sant Joan de Déu, cofundadora d'Anhel – Associació de Famílies en Dol del Vallès, membre de la Junta directiva d'Umamanita, associació pionera a l’Estat en l'acompanyament i la investigació de la mort perinatal i vocal de la FEDUP (Federació Espanyola de Dol Perinatal).

Després de la conferència, a les 19 hores, a la terrassa de l’Espai Can Prat, es farà un acte commemoratiu amb una lectura de manifest i una enlairada de globus sostenibles amb música a càrrec de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany.

La moció aprovada per l’Ajuntament també preveu la dotació d’un espai de suport i confort per a les persones que han patit un pèrdua perinatal, gestacional o neonatal als cementiris municipals. Una mesura que s’està estudiant actualment per habilitar-la properament.

Arxivat a: Ajuntament
Les Franqueses commemora el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2022 a les 14:15h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)