Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament i Sandoz arriben a un acord que donarà llum verda al Sector N

16/07/2021

Han signat dos convenis que permetran acabar amb el litigi que va paralitzar la reparcel·lació del projecte

L’Ajuntament de les Franqueses i l’empresa Sandoz han arribat a un acord per desencallar el projecte de reparcel·lació del Sector N. Un projecte que va quedar aturat l’any 2018 arran d’un recurs presentat per aquesta empresa. Des d’aleshores les dues parts implicades han estat treballant per arribar a un acord satisfactori per a tothom. Finalment han signat dos convenis: un referent a la reparcel·lació i un altre a una modificació del Pla Parcial.

Pel que fa al primer, el conveni acorda una bonificació de 638.225,22 euros a l’empresa Sandoz “en concepte de despeses d’urbanització executades i pagades de forma anticipada, procedint a considerar-les com a despejes d’urbanització”. Una xifra substancialment inferior a la que demanava l’empresa inicialment que era de més 1.600.000 euros. D’aquesta manera Sandoz es compromet, en un termini de cinc dies des de l’aprovació del conveni per Junta de Govern Local, a finalitzar amb el litigi obert amb l’Ajuntament que va paralitzar el projecte de reparcel·lació.

A través del segon conveni, l’Ajuntament es compromet a “tramitar una modificació del Pla Parcial del Sector N per tal de reduir al màxim possible les distàncies mínimes a vials, zones verdes i restants límits que el vigent Pla Parcial regula per a les edificacions aïllades i en filera, procurant així minimitzar les situacions de disconformitat amb el planejament de les edificacions existents en l’àmbit”. Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament també es compromet a “promoure davant de les administracions competents una modificació dels accessos des de la C-251 a les instal·lacions de Sandoz SA i des d’aquestes instal·lacions a la C-251, de manera que es compleixi amb els requisits del Real Decreto Legislativo 6/2015, de 30 d’octubre, sobre trànsit i seguretat vial, i es minimitzin al màxim els riscos per les persones i els vehicles”. La previsió és que la modificació del Pla Parcial inclosa en aquest conveni sigui aprovada durant sessió plenària en els propers mesos.

La previsió de l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, és que el Sector N pugui avançar després de l’estiu, cap al mes d’octubre. Colomé ha valorat molt positivament aquests acords, sobretot tenint en compte la notícia que Sandoz té intenció de tancar la planta ubicada al municipi a partir de 2024. El desplegament del Pla Parcial del Sector N, segons Colomé, és molt positiu en aquests moments perquè “si Sandoz marxa i no ven l’empresa a una altra firma del mateix sector, podrà venir a la zona una altra empresa que es dediqui a una altra a activitat”. L’alcalde també ha destacat la importància de desenvolupar el Sector N per potenciar el sector industrial i l’economia del territori.

Arxivat a: Ajuntament
Signatura dels convenis entre Ajuntament i Sandoz
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2021 a les 11:56h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)