Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La recollida controlada i concertada de voluminosos s'incrementa en un 45%

01/07/2021

Durant el mes de juliol s'amplien les vies de contacte per sol·licitar la recollida i s'habilitarà un formulari web pels voluminosos

La campanya "No la caguis" comença a recollir fruits i ha aconseguit augmentar el nombre de recollides concertades i, per tant, reduir el nombre d'abocaments incívics de voluminosos. El nombre de trucades al telèfon habilitat s'ha incrementat en un 45%. Si abans de la campanya les recollides tramitades a través del telèfon 900 101 338 no arribaven a la meitat dels serveis realitzats, ara, ja són el 64% dels voluminosos els que es recullen de manera controlada. Aquestes dades s'han aconseguit gràcies a la campanya de sensibilització sobre el mètode correcte per gestionar aquest tipus de residus quan no es poden portar a la deixalleria i al reforç de les vies per concertar recollides. El 900 101 338 (habilitat de 8.30 a 14 h) s'ha complementat amb un WhatsApp, el 673 637 662. A aquests dos números de telèfon s'hi afegirà, durant el mes de juliol, un formulari web (residus.lesfranqueses.org) amb la mateixa finalitat i sense restricció horària. Aquestes tres vies de sol·licitud de recollida serviran també en breu per als sacs amb restes de poda.

Se senyalitzen els abocaments incívics

Durant el mes de juny s'han començat a veure pels carrers de les Franqueses abocaments incívics perimetrats i etiquetats en groc. Es tracta de la senyalització que s'aplica a tots els abocaments incívics que es localitzin en qualsevol punt del municipi. L'objectiu és evidenciar el mal ús que fa part de la població de la via pública utilitzant-la com a un abocador sense seguir els protocols sobre voluminosos. De moment, aquest tipus d'infraccions només se senyalitzen i es recullen en uns dies, però en breu es començaran a sancionar amb multes d'entre 301 i 900 euros, d'acord amb els articles 70 i 71 de l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

La campanya "No la caguis" ja es va iniciar amb les muntanyes d'incivisme, dues construccions fetes amb diversos elements de gran tamany recollits a la via pública i situades a la plaça de l'Ajuntament i a la plaça Major de Bellavista, que pretenien posar en evidència la problemàtica d'aquest tipus de residus.

Paral·lelament, la campanya també recorda els mecanismes existents per gestionar els residus voluminosos. El servei està pensat per recollir materials que no poden anar als contenidors de recollida selectiva i amb prou volum per necessitar de transport específic com matalassos, mobles de gran volum, grans electrodomèstics.... En cap cas, però, restes de reformes, d'obres o runa que s'han de portar a les plantes de tractament especialitzades. Tampoc es recullen grans quantitats de voluminosos en una sola vegada com per exemple de mudances o canvis integrals de mobles en un domicili. Aquestes recollides s'hauran de programar distribuïdes en diversos dies de servei.

El circuit correcte per reciclar residus voluminosos quan no els podem portar a la deixalleria és trucar al telèfon gratuït, respectar els horaris i la localització que se'ns indica durant la trucada i dipositar al carrer només allò que se'ns ha autoritzat.

Arxivat a: Obres i Serveis
Abocament incívic senyalitzat
Gràfica amb els resultats de la recollida de voluminosos
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)