Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Controls d'alcoholèmia i drogues a les Franqueses

22/06/2021

La Policia Local participa en una campanya coordinada arreu del territori

Durant aquests dies, la Policia Local de les Franqueses està instensificant els controls de la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents. Es tracta d'una campanya coordinada arreu del territori que finalitza aquest diumenge, 27 de juny.

Us recordem que la normativa especifica que els conductors de vehicles en general (ciclistes inclosos) no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,5 grams per litre a la sang (0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat). Aquesta taxa es redueix als 0,3 grams per litre a la sang (0,15 mil·ligrams per litre d’aire expirat) en els conductors de determinats vehicles (transport de viatgers de més de nou places, serveis d’urgència, transport especial, transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg i conductors amb permís o llicència de conducció de menys de dos anys d’antiguitat).

És delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol, i en tot cas, quan se superi la taxa d’1,2 grams per litre a la sang (0,6 mil·ligrams per litre d’aire expirat).
En cas de delicte hi ha pena de privació del dret a conduir per temps superior a 1 any fins a 4 anys i pena de presó de 3 a 6 mesos ( o multa de 6 a 12 mesos i treballs en benefici de la comunitat)

En cas de conducció temerària (perill per a la vida o l’ integritat de les persones ) el responsable podrà ser castigat amb penes de presó de 6 mesos a 2 anys de privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per un temps superior a un i fins a 6 anys.

Arxivat a: Seguretat Ciutadana
Campanya alcoholèmia policia local
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/01/2022 a les 15:17h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)