Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

31 de maig, les Franqueses present en la commemoració del 83è aniversari del bombardeig de Granollers

31/05/2021

L'alcalde, Francesc Colomé, i el regidor Jordi Ganduxé han participat aquest matí a l'acte que s'ha fet al cementiri

El cementiri de Granollers és cada 31 de maig el punt de trobada de l'acte d'homenatge a les víctimes del bombardeig que va partir la ciutat l'any 1938. Avui s'han complert 83 anys que les bombes de l'aviació italiana queien sobre els carrers més cèntrics de Granollers, també la plaça de la Porxada. Eren les 9.05h quan es va dur a terme l'atac, moment en què molts infants arribaven a l'escola i els adults feien cua per aconseguir menjar amb les cartilles de racionament. Sembla que l'objectiu era la central elèctrica del carrer del Rec, que donava corrent a la línia del tren i als tallers de reparació d'avions de Llerona, però l'hora i el lloc on van caure les bombes van provocar, com a mínim, 224 morts.

L'Ajuntament de les Franqueses s'ha sumat a aquest acte de commemoració que es fa cada 31 de maig, justament a la mateixa hora en què Granollers patia un dels moments més dolorosos de la seva història. Avui, l'alcalde, Francesc Colomé, i el regidor Jordi Ganduxé han fet una ofrena floral en una mostra de respecte cap a les víctimes, però també com a gest reivindicatiu perquè mai es torni a repetir una situació d'aquest tipus a cap part del món. De fet, les Franqueses del Vallès també patir les conseqüències de la Guerra Civil amb un atac el 24 de gener de 1939 que va deixar tres víctimes mortals i nombroses destrosses sobretot a la zona propera a l'estació de Corró d'Avall.   

L'acte d'avui a Granollers ha comptat amb l'assistència de diversos representants institucionals. Els parlaments han anat a càrrec de Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; Jordi Font, director del Memorial Democràtic; Joan Garriga, historiador i, Joaquim Triadú amb motiu del centenari del naixement de Joan Triadú. 

Arxivat a: Ajuntament
Acte de commemoració del 83è aniversari del bombardeig de Granollers
Acte de commemoració del 83è aniversari del bombardeig de Granollers
Acte de commemoració del 83è aniversari del bombardeig de Granollers
Acte de commemoració del 83è aniversari del bombardeig de Granollers
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/09/2021 a les 13:50h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)