Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Llerona en té moltes d'arrels i aquest llibre serveix perque les arrels no es perdin i ens perpetuïn generació rere generació"

22/04/2021

Montserrat Pocurull i la revista Garbuix presenten "Viatge als records de Llerona" el 20è volum de la Col·lecció les Franqueses

El 20è llibre de la Col·lecció les Franqueses ens transporta fins a Llerona, fins a les seves cases i fins a la seva gent. Aquesta "Viatge als records de Llerona" ens retorna, en un primer moment, al 2002, any en què Montserrat Pocurull envia el primer article a la revista Garbuix. Pocurull en comença a escriure arrel de l'enderroc de la casa dels seus avantpassats "Can Josepet". La desaparició d'aquest edifici l'empeny a recuperar la seva història i a perpetuar-la per a les generacions futures. D'aquesta manera, amb l'article titulat "Llerona a canviat!", comencen 19 anys d'històries recuperades casa a casa, persona a persona, que s'han recopilat en aquest llibre. Una edició en la que s'han revisat els articles, s'ha normalitzat la toponímia i les grafies, s'ha creat un mapa de situació de totes les cases que hi surten anomenades, les que encara existeixen i les que ja no hi són, i que ha servit per editar un llibre ple "d'històries particular que teixeixen les relacions entre les persones" com ha comentat Mar Rodríguez, de la revista Garbuix, durant la presentació. Tal i com ha comentat Rodríguez, des de Garbuix s'ha acompanyat a l'autora article rere article, fins i tot quan "no trobava gent de Llerona que li expliqués coses" però "Montserrat ha tingut la constància, la dedicació i el mèrit d'anar picant casa per casa, d'escoltar la seva gent i de recollir aquests testimonis en forma d'articles durant 19 anys". Montserrat Pocurull ha volgut agrair als/les protagonistes de les històries el fet de voler compartir-les perquè "els veritables autors del llibre són la gent de Llerona".

Durant la presentació del llibre, a Can Ribas, la regidora i presidenta del Consell del Poble de Llerona, Montse Vila, ha remarcat la importància de "recopilar la història per a que la poguem compartir amb els nostres fills/es" i ha reconegut haver conegut molts detalls de la història del seu poble gràcies als articles de Pocurull a Garbuix. En el mateix sentit, l'alcalde, Francesc Colomé, ha destacat que "Llerona en té moltes d'arrels i aquest llibre serveix perque les arrels no es perdin i ens perpetuïn generació rere generació" i ha parlat de la ferma aposta de l'Ajuntament per donar suport a "les edicions km0 que ens ajuden a conservar les tradicions, la llengua, la cultura i les arrels". La regidora i presidenta del Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut, editor i promotor de la col·lecció, ha recordat els inicis de la Col·lecció les Franqueses, ara fa 20 anys, amb una menció especial a l'exregidor Ramon Coma, present a l'acte i que va promoure l'edició del primer volum "Arbres d'especial interès a les Franqueses" el 2001. Ginestí també ha destacat que "gràcies a la sensibilitat de Montserrat Pocurull i de Garbuix, les noves generacions podran conèixer d'on venim".

Arxivat a: Cultura
Viatge als records de Llerona 5
Viatge als records de Llerona 3
Viatge als records de Llerona 8
Viatge als records de Llerona 4
Viatge als records de Llerona 6
Viatge als records de Llerona 7
Viatge als records de Llerona 2
Viatge als records de Llerona 1
Viatge als records de Llerona 9
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/09/2021 a les 14:20h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)