Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La diada de Sant Jordi recupera part de la presencialitat

01/04/2021

L'Ajuntament presenta una programació mixta que combina activitats en línia amb actes amb públic amb aforaments limitats i preinscipció

La diada de Sant Jordi a les Franqueses vol recuperar enguany part de les activitats presencials que tradicionalment acompanyen a aquest dia. Per això, la programació prevista contempla propostes per realitzar en línia, sobretot les pensades per als joves, i d'altres que recuperaran la presencialitat tot i que amb aforaments limitats i inscripcions prèvies.Tot sempre subjecte a la normativa sobre seguretat sanitària vigent i a les condicions del moment.

El centre Municipal de Joves i l'Espai Zero obren la programació amb 3 concursos en línia: Haikus (poemes japonesos de composició breu de 3 versos) amb Sant Jordi com a tema; Creació artística (dibuixos o tires còmiques sobre Sant Jordi) i, Etiqueta'ns (concurs de fotografia amb l'etiqueta a Instagram #Stjordijovelfv).
Aquests dos espais també ens proposen el Reptes de Sant Jordi a través d'Instagram i un taller de Dibuix Guiat a l'InstagramLive. Podeu participar-hi del 6 al 23 d'abril. Per a més informació, enviar el treballs o contactar amb l'organització, es pot escriure a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) , a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o enviar missatges privats a Instagram a @espaizer0 i @centredejoves.

El Servei de Biblioteca Municipal organitza dues activitats. El dia 8 d'abril, Mon Mas ens explica "L'illa d'en Lluís a l'Hora del Conte, recomanat per a infants a partir de 3 any. El mateix dia, a les 18 h, sessió dels Espais de Lectura amb Laura Vilchez que comenta "Si aquest carrer fos meu" d'Stefanie kremser. Serà a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall i cal inscripció prèvia trucant al 935 661 550 o escrivint a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) . Des del 19 al 22 d'abril les dues biblioteques proposen el taller familiar "I tu, com imagines", a les 17 h. Per participar només cal que escolliu a quina biblioteca el voleu realitzar i us hi apunteu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) , 938 404 388 o presencialment a Bellavista o a(Necessites javascript per veure aquest correu-e) , 935 661 550 o presencialment a Corró d'Avall.

El 22 d'abril a les 19 h al Casal Cultural de Llerona es presenta el darrer número de la Col·lecció "Les Franqueses". El 20è volum d'aquesta col·lecció es titula "Viatge als records de Llerona". Es tracta d' un recull d'històries i fotografies fet per Montserrat Pocurull i publicades per la revista Garbuix de manera periòdica des de l'any 2002. Els textos s'endisen en la història de Llerona d'una manera molt propera i aconsegueixen compartir moments i emocions dels seus veïns i dels seus espais. El llibre té un gran valor documental tant gràfic com per la feina de recuperació de la memòria oral a través de testimonis directes, plurals i diversos d’un passat relativament recent però molt distant de la realitat que regeix i caracteritza l’actualitat. Suposa també una manera de posar en valor el treball, l’esforç i la lluita de les generacions anteriors i d’entendre d’on venim.

El mateix 23 se celebrarà l'acte de lliurament de premis del 31è Concurs Literari de Sant Jordi al mirador de l'Espai Can Prat, serà un acte a porta tancada només amb la presència dels guanyadors i, el Teatre Auditori de Bellavista farà un recorregut per diverses escenes del conte "The dream of the twin Worm" amb la instal·lació "Un conte d'estar per casa". Aquesta activitat està adreçada a famílies (grups bombolla) i cal reservar presencialment a la recepció del teatre, a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al 938 405 782. Serà a les 17 h.

També el 23 a la plaça de l'Espolsada podrem gaudir del Titellarium, un espai que et permet ser titellaire per un dia i conèixer la casa de l'àvia de la Caputxeta, les paraules màgiques de l'Alí Babà o com és de grossa la col d'en Patufet. Caldrà cita prèvia per participar i es faran reserves per unitats de convivència d'un màxim de 6 persones. Les reserves es poden fer al telèfon 938 405 780 o al correu (Necessites javascript per veure aquest correu-e) .

Paral·lelament, entre el 5 i el 21 d'abril, es realitzaran diverses activitats per a les escoles i instituts com visites a les biblioteques; converses amb l'escriptora Muriel Villanueva sobre el seu llibre "Duna" i amb la il·lustradors Laia Domènech i, un participaran en un Esmorzar de Paraules.El matí del 23 d'abril, els alumnes de P4 de les escoles de les Franqueses gaudiran d'un espectacle a la plaça de l'Ajuntament.

 

Arxivat a: Cultura
Sant Jordi 2021 cartell

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 24/09/2021 a les 13:02h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)