Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Servei d’Assessorament i Mediació comunitària es municipalitza

05/03/2021

L’Ajuntament adquireix el servei i amplia les hores d’atenció i acompanyament al veïnatge

El Servei d’Assessorament i Mediació de les Franqueses, actiu a tot el municipi des de l’any 2016, s’ha municipalitzat aquest mes de març. L’Ajuntament absorbeix el servei  com a aposta per la mediació i l’acompanyament als veïns i les veïnes de les Franqueses que tinguin conflictes, desavinences o desacords veïnals relacionats amb la convivència. El consistori treballa per fomentar el civisme, el diàleg i la cohesió social i per millorar la qualitat de vida comunitària. Per aquest motiu, amplia l’horari d’atenció amb cita prèvia: 

  • A Bellavista Activa: dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 8.30 a 13 h, i dijous de 16 a 18 h. 
  • Edifici de l’Ajuntament: dimarts, de 16 a 18 h, i dimecres, de 8.30 a 13 h. 

El Servei d’Assessorament i Mediació és gratuït i durant el 2020 va atendre gairebé una cinquantena de casos generant un impacte directe o indirecte en 2.647 persones. Un 20% del total dels casos tancats té a veure amb temes d’organització de la comunitat com ara impagaments, manca de rotació de càrrecs, desconeixement de drets i deures d’organització, etc. 

Un altre 20% dels casos tenen a veure amb els sorolls com a elements discordant en la convivència i un 20% estan relacionats amb les dificultats en la relació / comunicació. Altres temàtiques tractades són: Humitats (15%), olors (10%), obres (5%), espais comuns (5%) i altres (5%).  

Al 2020, el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals va reconèixer l’Ajuntament de les Franqueses en l'àmbit de la participació i convivència per la seva contribució a la innovació i governança local amb l’estudi de diagnosi sobre l’estat de les comunitats de veïns i finques familiars del municipi. El Banc de Bones Pràctiques identifica i difon experiències de govern i gestió municipal per la seva aportació innovadora i de qualitat, que poden servir de referència per a altres ajuntaments o governs locals. 

Arxivat a: Participació
Memòria del Servei d'Assessorament i Mediació comunitària del 2020
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)