Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Pla de Xoc reactiva els plans d'ocupació

25/01/2021

El programa per pal·liar els efectes de la Covid-19 amplia la contractació d'agents cívics i de personal de manteniment i de suport a Polítiques Socials

Els plans d'ocupació públics són una de les eines que les administracions tenen a l'abast per crear ocupació per als sectors més vulnerables pel que fa al mercat de treball. Les Franqueses desenvolupa plans d'ocupació des de l'any 2000 i des de 2010, any amb l'inici de Pla de Barris, s'ha incrementat la implementació d'aquesta programes de promoció de l'ocupació. Des d'aleshores més de 200 persones s'han beneficiat d'aquests contractes de 6 mesos que tenen com a objectiu retornar al món laboral persones en situació d'atur de llarga durada, majors de 45 anys, joves sense experiència laboral i, en definitiva, donar una oportunitat a sectors de la població que temporalment han quedat fora del mercat de treball.

Durant el 2020 l'Ajuntament de les Franqueses ha contractat 69 persones a través d'aquests plans i, el Pla de Xoc ha permès ampliar els contractes que vencien a finals de 2020 o a principis de 2021. Gràcies a aquest programa per pal·liar els efectes de la Covid-19 s'ha prorrogat el contracte a 2 agents cívics i a 4 operaris de manteniment i ,en els propers mesos, es contractaran dues persones de reforç a l'àrea de Polítiques Socials.

A més a més d'aquest plans promoguts pel Pla de Xoc, durant aquest 2021 continuen actius tres programes d'experimentació laboral de treball als barris que estan donant o donaran feina a 20 treballadors en el manteniment de parcs i jardins i suport a les transformacions urbanístiques i a la millora de la imatge de Bellavista. També s'ha contractat un tècnic per a realitzar tasques de dinamització a Bellavista.

Aquests plans d'ocupació es desenvolupen en col·laboració amb altres administracions públiques com la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Arxivat a: Dinamització Econòmica, Pla de Barris
Plans d'ocupació
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 19:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)