Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses té ganxo

04/01/2021

Del 25 al 31 de gener es faran activitats per promocionar la mongeta del ganxet

Aquest 2020 s’havia de celebrar el 10è aniversari de la tradicional Festa de la Mongeta del Ganxet. El efectes de la Covid 19, però, han provocat el replantejament de molts actes que es feien de manera presencial i, per tant, aquest esdeveniment no s’ha pogut dur a terme tal i com estava previst. L’Ajuntament de les Franqueses ha treballat en una proposta alternativa que es desenvoluparà la setmana del 25 al 31 de gener. Al llarg d’aquesta setmana també podreu veure diversos elements de difusió amb la nova marca de ciutat per promocionar la mongeta del ganxet amb la frase “Les Franqueses té ganxo”.

“De la terra al plat. La producció de l’or blanc a les Franqueses del Vallès”

Des de fa uns mesos un equip de gravació ha treballat en la producció d’una documental divulgatiu on s’explica tot el procés de producció de la mongeta del ganxet a través del testimoni de persones que es dediquen al seu cultiu. Al llarg de gairebé mitja hora, aquest treball audiovisual mostra les singularitats del conreu d’aquest llegum, l’or blanc de les Franqueses, des dels diferents pobles del municipi.

La gravació del documental s’ha fet en temps real des de la seva sembra fins al triatge per a la seva comercialització i consum. Aquest any la collita ha anat amb cert retard com a conseqüència de les condicions climatològiques i és per aquest motiu que els actes que substitueixen la Festa de la Mongeta del Ganxet no s’han pogut programar fins al gener.

L’estrena del documental “De la terra al plat. La producció de l’or blanc a les Franqueses del Vallès” es farà el dissabte, 30 de gener, a les 22 hores, a Vallès Oriental Televisió (VOTV).

Receptes amb mongeta del ganxet

De dilluns a divendres, del 25 al 29 de gener, cada dia es penjarà un vídeo amb una recepta diferent al canal de YouTube de l’Ajuntament. Es tracta de plats elaborats per persones del municipi que han participat al Concurs de cuina de la Festa de la Mongeta del Ganxet. Es podran veure receptes originals, totes cuinades amb la mongeta del ganxet de les Franqueses.

Aquestes receptes també s’emetran els mateixos dies, a les 20.30 hores, en el programa Hangar de Vallès Oriental Televisió (VOTV).

De ben segur que el lloc des d’on cuinaran aquests veïns i veïnes serà ben conegut per tothom perquè les receptes s’han gravat al restaurant “La casa de la mestra” de Llerona.

Parades al mercat de Corró d’Avall

El dissabte 30 de gener el mercat de Corró d’Avall es complementarà amb parades de productors de mongeta del ganxet de les Franqueses. Tothom qui ho vulgui podrà conèixer aquest llegum de primera mà, tastar-lo i comprar-ne cuinar a casa. Durant aquell matí, les persones que adquireixin mongetes del ganxet de les Franqueses tindran de regal una bossa de cotó amb la marca de ciutat adaptada per promocionar el llegum amb la frase “Les Franqueses té ganxo”.

Informem que l’única activitat presencial, les parades de productors al mercat de Corró d’Avall, pot quedar alterada com a conseqüència de les mesures en relació a la Covid 19 vigents en aquell moment. Podeu seguir la informació actualitzada a www.lesfranqueses.cat.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Ajuntament
Setmana per promocionar la mongeta del ganxet
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/01/2022 a les 13:58h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)