Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Campanya de control de la vespa velutina a les Franqueses

01/12/2020

L'Ajuntament i un grup de voluntaris està instal·lant trampes a les zones on s'ha detectat aquesta espècies invasora

La feina es va iniciar al mes de febrer. L'objectiu dels voluntaris era localitzar i exterminar les reines per evitar així la nidificació de la vespa velutina al municipi. Per tal d'aconseguir-ho s'ha elaborat un mapa de situació dels nius i una posterior instal·lacó de trampes per atraure les vespes.

La col·laboració entre el grup de voluntaris de Corró d'Amunt i l'Ajuntament ha permès finalitzar amb èxit el primer període d'instal·lació de trampes, entre el febrer i el juny, i iniciar un segon, entre novembre i desembre.

Els voluntaris són els encarregats de preparar les trampes elaborades amb materials reciclats i un esquer de sucs de fruita, cervesa, vi, vinagre i sucre que atrau les vespes dins el recipient sense possibilitat de sortir-ne. Les trampes estan pensades per a què no siguin letals pels insectes autòctons.

De moment, els voluntaris ja han aconseguit caçar unes 150 reines que evitaran la formació de noves colònies.

Des de la inspecció de via pública de l'Ajuntament es fa un seguiment i una supervisió de les trampes i dels exemplars capturats i es manté un mapa actualitzat de la presència de la vespa velutina al municipi. L'Ajuntament finança els líquits que composen els esquers.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Trampa contra la vespa velutina
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/01/2022 a les 13:58h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)