Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es posa en marxa la campanya #jocomproacasa

05/11/2020

Es tracta d'una iniciativa per donar suport al comerç local i de proximitat

L'Ajuntament de les Franqueses ha posat en marxa la campanya #jocomproacasa, una iniciativa destinada a potenciar el comerç local i de proximitat. "Aquest ja era un objectiu que ens vam fixar al començar la legislatura. És una prioritat que, com sabeu, forma part del nostre Pla d’Actuació Municipal, però que, ara més que mai, hem de posar-hi tot l’esforç. La situació sanitària actual també ha provocat conseqüències en el comerç i malauradament el petit comerç és el més feble. És evident que la crisi sanitària està dificultant la seva supervivència i nosaltres des de l’administració volem promoure el consum en aquests establiments de costat de casa", ha explicat la regidora de Dinamització Econòmica, Mercats, Comerç i Activitats, Sònia Tena. 

És en aquest sentit que des del Pla de Xoc que s'ha posat en marxa des de l'Ajuntament de les Franqueses per pal·liar els efecte econòmics de la Covid-19, un projecte impulsat per JxLF, PSC-CP, CsLFV i IEC-AM, també s'han fixat accions prioritàries per potenciar el comerç local i de proximitat. "A banda de les ajudes a nivell econòmic que poden rebre els comerciants, els establiments, els autònoms,... per nosaltres també és molt important conscienciar la ciutadania sobre la importància de consumir al costat de casa. Amb aquest objectiu des de Dinamització Econòmica hem creat una marca de comerç", ha afegit Tena. 

I és que la campanya preveu un seguit d'accions de difusió que ha començat amb la presentació de la marca del comerç "Les Franqueses compra a casa". A més, a partir de demà els veïns i les veïnes del municipi podran bescanviar el cupó que trobaran al butlletí municipal del mes de novembre per una bossa de cotó en els establiments adherits a la campanya. "Amb el repartiment d’aquesta bossa què incentivem? Doncs que el ciutadà o la ciutadana s’acosti fins al comerç i s’emporti una bossa que recorda que comprar prop de casa és la millor opció. A més, aquesta bossa és de cotó. Per tant també hem mirat d’incorporar un element que vetlla per la disminució de l’ús de residus, de plàstics, i, per tant, per la cura del medi ambient. Al llarg de les properes setmanes incorporarem noves accions destinades a conscienciar també sobre l’eliminació de residus", ha assegurat la regidora Sònia Tena. Els establiments del municipi també disposaran d'una enganxina que els identificarà com a comerç local i de proximitat. 

"És des d’aquí on tenim molt a fer, des del govern local. Ara més que mai hem d’apostar pel consum de proximitat. Nosaltres refermem el nostre compromís amb aquesta campanya. El refermem perquè estem segurs que és un tipus de comerç amb una atenció, amb un servei que no es pot perdre. Perquè apostar pel comerç local és fer poble, és fer municipi. En definitiva és assegurar-nos serveis, però també activitat econòmica", ha afirmat l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé. "És en aquest sentit que des de l’Ajuntament hem de treballar per mantenir el que hi ha en actiu a actualment, ajudar-los a créixer, però també promoure que augmenti l’oferta. Hem d’aconseguir que un veí o una veïna d’aquest municipi no hagi de sortir de les Franqueses per adquirir qualsevol tipus de producte o servei. L’altre dia ho comentava a la presentació del Pam a Pam, el Pla d’Actuació Municipal, les Franqueses s’ha de posicionar i per posicionar-se cal tenir en compte molts factors. Un d’ells és vetllar per conservar el comerç local, el de sempre, el de proximitat", ha afegit Colomé. 

Per dur a terme aquesta campanya s'ha engegat també l'etiqueta #jocomproacasa i es convida a la ciutadania i els comerciants a penjar fotografies a les xarxes socials dels establiments de les Franqueses del Vallès. 

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Presentació campanya #jocomproacasa
Presentació campanya #jocomproacasa
Presentació campanya #jocomproacasa
Presentació campanya #jocomproacasa
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 10:57h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)