Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament sol·licita la instal·lació d’una estació de mesurament de la qualitat de l’aire

06/10/2020

Les Franqueses està dins la zona de qualitat de l’aire 2 (Vallès – Baix Llobregat) i actualment no disposa de cap estació de mesura de contaminants.

La contaminació de l’aire té un important component local i una incidència directa en la salut pública i el medi ambient. Per aquest motiu, l’Ajuntament de les Franqueses ha sol·licitat, un cop més, la instal·lació d’una estació de mesurament de control de qualitat de l’aire al municipi a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya. 

Amb l’objectiu d’avaluar la qualitat de l’aire i determinar el potencial impacte de les emissions procedents del trànsit de les vies properes i de les indústries de la zona, les Franqueses treballa per aconseguir la instal·lació d’equips de mesurament continuat a la zona. 

L’avaluació de la qualitat de l’aire es fa d’acord amb la legislació vigent (Directiva 2008/50/CE, Reial Decret 102/2011, etc.), la qual requereix analitzar la qualitat de l’aire per zones. A Catalunya s’han determinat 15 zones segons les emissions i les condicions de dispersió. Les Franqueses està dins la zona de qualitat de l’aire 2 (Vallès – Baix Llobregat) i no disposa de cap estació de mesura de contaminants. L’estació més propera de la Xarxa de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) està situada a Granollers, on es mesuren els següents contaminants: NO-NO2, O3,PM10 i PM2,5

Arxivat a: Obres i Serveis
Qualitat de l'aire
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/10/2021 a les 13:35h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)