Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Visites a bars i restaurants per a què acompleixin la normativa vigent

27/08/2020

Tècnics municipals estan realitzant inspeccions per assegurar que es compleix l'aforament del 50%

Les darreres mesures extraordinàries per frenar els brots de Covid-19 a les Franqueses fan especial èmfasi en l'aforament dels establiments d'hostaleria i restauració. Entre d'altres, limiten l'aforament a l'interior dels establiments i a les terrasses al 50% de la seva capacitat. Per això, des de l'entrada en vigor de la resolució SLT/2094/2020 s'ha dut a terme un protocol d'informació i control d'aquest tipus d'establiments.

Des dels serveis municipals s'han realitzat trucades informatives de la normativa a tots els bars i restaurants dels municipi i també s'estan fent visites de control per confirmar que s'estan aplicant totes les mesures decretades:

  • En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre en taula.
  • En l’interior l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat i s’ha garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.
  • L’horari de tancament d’aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.
  • En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.
  • Els establiments d’hoteleria i restauració han de disposar, en llocs visibles, de cartells indicatius de l’aforament autoritzat dels espais interiors i de la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses i de la seva limitació al 50%.
  • Sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

Les inspeccions es realitzaran de manera intensiva mentre es mantinguin les mesures excepcionals amb diverses trucades i visites als establiments i, en cas d'incompliment de la normativa tot i els avisos, es procedirà a sancionar els infractors. Les multes poden anar des dels 100 fins a 600.000 euros depenent de la gravetat. Es considera una infracció lleu (de 100 a 3.000 euros) quan suposi un risc de contagi de fins a 15 persones; una infracció greu (de 3.001 a 60.000 euros) quan el risc de contagi sigui d'entre 16 i 150 persones i, una infracció molt greu (entre 60.001 i 600.000 euros) quan hi hagi risc per a més de 150 persones.

 

Arxivat a: Ajuntament, Urbanisme i Activitats
Tècnics municipals visitant un establiment 2
Tècnics municipals visitant un establiment 1
Darrera actualització d’aquest contingut: 31/03/2023 a les 13:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)