Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament destina més d'1.100.000 euros a un Pla de Xoc contra els efectes de la Covid 19

16/06/2020

El document inclou un total de 58 accions dividides en quatre eixos estratègics

L'Ajuntament de les Franqueses destinara més d'1.100.000 euros a un pla de Xoc per pal·liar els efectes de la Covid 19. Aquest dimarts al migdia s'ha presentat el document que es composa d'un total de 58 accions repartides entre 4 eixos:

  • Eix 1 Ocupació i Comerç: 450.000 euros destinats a mesures de reactivació ocupacional a treballadors, empreses i comerç local
  • Eix 2 Impostos i Taxes: 190.000 euros destinats a mesures de millora fiscal
  • Eix 3 Ciutadania: 300.000 euros destinats a mesures de protecció a les persones
  • Eix 4 Cultura, Educació i Esport: 230.000 euros destinats a mesures de suport a la cultura, l'educació i l'esport

El Pla de Xoc de les Franqueses compta amb el suport de l'equip de govern, format per JxLF-Junts i PSC-CP, i els grups a l'oposició d'IEC-AM i CsLFV. "No és una Pla de Xoc de govern, sinó un Pla de Xoc de les Franqueses", ha destacat l'alcalde, Francesc Colomé. I és que aquest document s'ha començat a elaborar a partir d'una anàlisi de la situació tan social com econòmica i la proposta d'accions per combatre els efectes de la pandèmia buscant sempre la unitat de tots els grups municipals per generar un Pla de Xoc de municipi en un moment com l'actual. Durant la seva intervenció, Colomé també ha recordat la duresa dels moments viscuts des del mes de març i ha volgut agrair la feina de persones que han estat clau en el procés com ara el personal sanitari, les empreses que han fet donacions i sobretot la xarxa de voluntaris que ha repartit material entre particulars, centres sanitaris i residències de gent gran. 

La portaveu de JxLF-Junts, Montse Vila, ha explicat que aquest Pla de Xoc té dos objectius molt clars: ajudar les persones i reactivar l'economia local. "Aquest pla no acaba aquí. Hi haurà una comissió de seguiment i, si es detecten noves necessitats es modificarà", ha assegurat Vila. El portaveu del PSC-CP, Juan Antonio Corchado, ha assegurat que la prioritat d'aquest document són les persones. "El nostre deure com a administració pública és assegurar-nos que tothom tingui garantides les necessitats bàsiques, que tothom pugui fer front a les despeses d'aliments i subministraments. En definitiva, que tothom pugui viure dignament, ha dit Corchado. 

El portaveu d'IEC-AM, Rafael Bernabé, ha explicat que el seu grup s'ha unit al Pla de Xoc perquè és necessari per la ciutadania. "Hem vist una voluntat sincera de l'equip de govern. Ara més que mai les persones han d'estar per davant de tot", ha dit Bernabé. De la seva banda, el portaveu de CsLFV, Amador Doncel, ha explicat que aquest projecte no entén "d'ideologia ni de banderes". "Ara és el moment de treballar per la crisi social i econòmica. Serà positiu i tindrà un impacte directe cap a qui pitjor ho està passant", ha assegurat Doncel. 

RESUM DEL PLA DE XOC 

MESURES DE REACTIVACIÓ OCUPACIONAL A TREBALLADORS, EMPRESES I COMERÇ LOCAL

· Reactivació de l’ocupació amb la contractació de plans d’ocupació i persones en situació d’atur.

· Creació d’iniciatives d’impuls a l’economia local:

· Ajuts al lloguer d’activitats no essencials.

· Subvencions als nous emprenedors (cooperatives, autònoms, professionals culturals, ...)

· Microcrèdits.

· Formació ocupacional per a persones que hagin perdut la feina com a conseqüència de la Covid 19.

· Promoció del comerç a través d’una campanya per potenciar l’economia local.

MESURES DE MILLORA FISCAL

· Ajuts al pagament de l’IBI. Actualització dels llindars de renda amb un augment del 2,8%.

· Ampliació dels terminis de pagament d’alguns impostos i taxes.

· Reducció de la taxa recollida d’escombraries.

· Ampliació de l’espai per a les terrasses i bonificació del 75% del cost de la seva superfície fins al 31 de desembre de 2020.

MESURES DE PROTECCIÓ A LES PERSONES

· Increment dels ajuts d’emergència social per fer front a la despesa d’aliments i subministraments bàsics. Augment de les beques per a activitats d’estiu, extraescolars i material escolar.

· Ajuts a l’habitatge.

· Accions orientades a l’acompanyament de persones vulnerables amb suport psicològic per a totes les edats, seguiment individualitzat del seu estat i augment del servei de teleassistència i assistència domiciliària.

· Incidència en els protocols de prevenció de violència masclista i acompanyament a les víctimes. Adhesió a la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament” de la Diputació de Barcelona.

· Suport a xarxes de voluntariat que han repartit material durant la pandèmia a particulars, centres sanitaris i residències de gent gran.

MESURES DE SUPORT A LA CULTURA, L’EDUCACIÓ I L’ESPORT

· Adaptació telemàtica de l’oferta educativa de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany amb projectes com #jotocoacasa. Casals de jo-ventut i servei de logopèdia en línia.

· Nou format de les festes tradicionals en línia (Sant Jordi, Sant Ponç...)

· Assegurar una oferta de casals d’estiu per a totes les famílies complint la normativa sanitària vigent.

· Garantir la connectivitat de tots els infants mitjançant el subministrament de material informàtic per continuar el curs telemàticament. Desplegament de fibra/wifi als disseminats.

· Ajuts a les entitats culturals, esportives, juvenils i infantils, AMPA’s i AFA’s.

Arxivat a: Ajuntament
Presentació del Pla de Xoc de les Franqueses
Presentació del Pla de Xoc de les Franqueses
Presentació del Pla de Xoc de les Franqueses
Presentació del Pla de Xoc de les Franqueses
Presentació del Pla de Xoc de les Franqueses
Presentació del Pla de Xoc de les Franqueses
Presentació del Pla de Xoc de les Franqueses

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 29/02/2024 a les 22:00h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)