Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

PLACES ESGOTADES Visita el museu i camp de concentració de Rivesaltes, a la Catalunya Nord

13/01/2020

La sortida es farà el proper 25 de gener per commemorar el bombardeig de les Franqueses

El Memorial del camp de Rivesaltes és un museu i camp de concentració situat a la Catalunya Nord. L’any 1938 es promulga a França una llei que permet  l’arrest i l’internament de persones potencialment perilloses per a l’Estat i no per haver comès crims o delictes. Les primeres víctimes de la llei són els espanyols i els voluntaris de les Brigades Internacionals expulsats de l’Estat espanyol com a conseqüència de la victòria de Franco. Aquests són precisament els primers interns a Rivesaltes, però el camp de concentració és testimoni d’altres conflictes i èpoques de la història. De fet, Rivesaltes és testimoni de la deportació de jueus francesos reclamats pel règim nazi. D’aquest punt surten nou combois amb 2.313 persones.

La història de Rivesaltes també està vinculada a la guerra d’Algèria. Entre gener i maig de 1962, quatre illes del camp es transformen en un centre penitenciari per als presoners del Front d’Alliberament Nacional (FNL). Un cop acabada la guerra, el setembre de 1962 arriben els soldats algerians de l’armada francesa, els harkis. Aquests són alguns dels exemples de les diferents èpoques que ha viscut aquest cap de concentració i que ara museïtzat és converteix en un dels punts més interessants per conèixer els diferents episodis de la història contemporània.

SORTIDA EL 25 DE GENER

Amb motiu de la celebració del 81è aniversari del bombardeig de les Franqueses, l’Ajuntament organitza una sortida al museu i camp de concentració de Rivesaltes, a la Catalunya Nord, amb l'assessorament de l'historiador Joan Garriga. 

Dia: 25 de gener

Hora de sortida: 7.30h

Hora de tornada: 19 hores, aproximadament

Lloc de sortida i arribada: plaça de l’Ajuntament

Preu: 20 euros (inclou el transport, l’entrada al memorial i el dinar)

Dinar al restaurant Sancho Panza (Hostalets de Llers, prop de Figueres)

Places limitades

És imprescindible portar document d'identitat. 

Inscripcions:

-Del 14 al 17 de gener (només per a empadronats a les Franqueses)

Inscripció presencial al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de Corró d’Avall (Carretera de Ribes, núm. 2) i Bellavista (Carrer Rosselló, núm. 39).

-Del 18 al 21 de gener (empadronats i no empadronats a les Franqueses)

Inscripció presencial al SAC i telemàticament.

 

Arxivat a: Ajuntament
Sortida museu i camp de concentració de Rivesaltes
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/09/2020 a les 14:45h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)