Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Escola Bellavista-Joan Camps i Giró renova la seva aliança amb el Club d’Escacs les Franqueses

09/01/2020

Centre educatiu i entitat valoren molt positivament la introducció d’aquest esport a l’escola

Acostumar-se pensar abans d’actuar, potenciar un raonament lògic, millorar en la presa de decisions, en matemàtiques, càlcul, memòria, concentració i, fins i tot, paciència són algunes de les aportacions que pot tenir la pràctica dels escacs. I és que ens els últims anys els centres educatius estan introduint aquest esport a les escoles per les seves qualitats en matèria pedagògica.

L’Escola Bellavista-Joan Camps i Giró ja fa uns anys que aposta per la implementació dels escacs al centre com a eina educativa i, des de fa dos cursos, porta a terme aquest projecte amb la col·laboració del Club d’Escacs les Franqueses. Una aliança que ara han tornat a renovar entre el centre educatiu i l’entitat.

Els objectius d’aquest projecte són enfortir la pràctica dels escacs a l’escola i compartir propostes i situacions d’aprenentatge competencials, sobretot en l’àmbit d’autonomia personal i l’educació en valors. A més, aquesta pràctica permet la docència compartida dins l’aula amb el mestre d’escacs i el docent, així com potenciar aquest esport aportant la informació necessària per federar-se, tenir contactes dins de l’entorn dels escacs i donar a conèixer el calendari de trobades i tornejos. 

Aquesta aliança entre l’Escola Bellavista-Joan Camps i el Club d’Escacs les Franqueses és una oportunitat també per fomentar l’interès dels infants per aquest esport i donar a conèixer l’existència de la Federació Catalana d’Esports. Una iniciativa que l’Escola Bellavista-Joan Camps proposta que s’estengui a la resta de centres educatius del municipi per treballar en actuacions i esdeveniments conjunts com ara trobades d’escacs entre escoles i oferir formació als docents.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Aliança Escola Bellavista-Joan Camps i Club Escacs les Fraqueses
Aliança Escola Bellavista-Joan Camps i Club Escacs les Fraqueses
Aliança Escola Bellavista-Joan Camps i Club Escacs les Fraqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/01/2021 a les 08:45h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)