Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Més presència internacional al Gran Premi les Franqueses de ciclocròs

29/10/2019

La Unió Ciclista les Franqueses preveu un 23% de participació de corredors europeus.

La prova del Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses, puntuable pel calendari internacional UCI (categoria C2) i per la Copa Catalana de l’especialitat, arriba a la seva 11a edició -5a des que és internacional- trepitjant fort i és que l’organització preveu la participació d’una seixantena de corredors estrangers (un 23% de la participació total), de Suïssa, Polònia, França, Bèlgica i Holanda. 

El ciclocròs a Catalunya compta enguany amb 13 proves, entre elles 3 molt importants, la primera d’elles a les Franqueses, el proper divendres 1 de novembre, coincidint amb altres dues curses amb puntuació UCI. Aquest fet ha afavorit la presència internacional “ja que els corredors europeus aprofiten el viatge per fer totes les proves possibles i aconseguir la màxima puntuació”, ha explicat l’Antoni Serra, president de la Unió Ciclista les Franqueses. 

Des de l’organització han manifestat que el circuit serà pràcticament com el de l’any passat en un 80% i que comptarà amb les mateixes categories. Uns 2800 metres d’exigent circuit que combina zones ràpides, girs lents i estrets, però sobretot obstacles com taulons, sorra o escales. L’Antoni  Serra ha explicat que el gran repte és aconseguir més participació de cadets i juvenils, així com de presència femenina, ja que de moment només tenen inscrites poc més d’una vintena de corredores. 

En aquest sentit , Joaquim Vilaplana, vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme ha puntualitzat que la poca participació femenina és un problema generalitzat en el ciclocròs, doncs “de les 15.000 llicències competitives que tenim, només el 8% són llicències femenines”. 

Durant la presentació de l’edició d’enguany del Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses d’ahir, l’Albert Poblet, ciclista d’elit convidat, va comentar que li agradava el circuit de les Franqueses “sobretot si hi ha fang”. Per altra banda, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, va destacar com des de fa un temps “les Franqueses respira ciclisme” i va agrair la feina del club ja que és un exemple de pensar en gran.

 

Arxivat a: Esports
Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses 2019
Ciclocròs Internacional Gran Premi les Franqueses 2019
Cartell Gran Premi les Franqueses 1 de novembre de 2019
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)