Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les mocions passades per Junta de Portaveus s'exposaran també al ple

02/08/2019

La darrera modificació del Reglament Orgànic Municipal dóna opció a justificar el sentit del vot a les mocions estiguin aprovades o no per Junta de Portaveus

El Reglament Orgànic Municipal de les Franqueses (ROM) permet delegar funcions del ple a altres òrgans, com la Junta de Portaveus. En aquesta junta, per exemple, es debaten i es sotmeten a votació les mocions del ple municipal. Fins ara, al ple només arribaven les mocions aprovades per la Junta de Portaveus i només aquestes permetien expressar el sentit del vot dels diferents grups municipals durant les sessions plenàries. Aquest funcionament era el que marcava el ROM aprovat al 2017.

El darrer ple municipal, del 25 de juliol, ha aprovat la modificació de dos articles del ROM (el 35.2.d i el 49.2) de tal manera que ara, les propostes i mocions dels grups municipals, després de sotmetre's a debat i a votació a la Junta de Portaveus i sigui quin sigui el resultat d'aquesta votació, se’n donarà compte al ple municipal i cada grup podrà justificar el sentit del seu vot. D'aquesta manera es garanteix que totes les propostes que passin per la junta tinguin visibilitat i siguin públiques durant el ple.

Amb aquesta modificació, l'Ajuntament de les Franqueses, dóna un pas més en el compromís de transparència del govern municipal i l'oportunitat a la ciutadania de conèixer el sentit del vot a les propostes i el per què del resultat de les votacions.

Arxivat a: Ajuntament
Sala de plens
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/07/2020 a les 11:19h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)