Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les participants dels projectes Orienta Dona i Vincles reben els diplomes de final de curs

28/06/2019

L'objectiu dels cursos és la millora de la integració, la socialització, el coneixement de l'idioma i del municipi de les participants

Una desena de dones, de nacionalitats marroquina, senegalesa i paquistanesa, han rebut aquest migdia, a la Sala de plens de l'Ajuntament, el diploma per haver participar aquest curs en els projectes Orienta Dona i Vincles, que impulsa l'àrea de Polítiques Socials de l'Ajuntament de les Franqueses.

Es tracta de dos projectes que es desenvolupen des de l'any 2014, que tenen com a objectiu la millora de la integració, la socialització, el coneixement de l'idioma i del municipi de les persones que hi participen. En aquesta edició, hi han pres part de mitjana 12 dones, al projecte Orienta Dona i 6, a Vincles.

La regidora de Polítiques Socials, Marta Sánchez ha agraït l’esforç de les participants i ha assegurat que es tracta de projectes "que donen les eines necessàries perquè les dones es puguin relacionar millor amb el seu entorn, la qual cosa els aporta seguretat i independència".

 El projecte Orienta Dona s’adreça, principalment, a dones amb un baix coneixement de l’idioma i té com a finalitat la millora de la situació de les dones en els vessants social, laboral, formatiu, participatiu, personal, de coneixement del municipi,... Durant les sessions, se'ls dóna instruments per apoderar-se i fomentar la seva autonomia. El projecte Orienta Dona es duu a terme durant el curs escolar i es realitzen dues sessions a la setmana d'una hora i mitja cadascuna.

Pel que fa al projecte Vincles, finançat íntegrament per Pla de Barris, els destinataris són les famílies d’alumnes nouvinguts, que volen millorar la comunicació i la relació amb el centre escolar. Concretament, en aquesta edició, hi han participat l'escola Joan Camps i Giró i l'Escola Colors. Les dones que hi han participat, han rebut sessions individualitzades i grupals per tal de facilitar la implicació en els centres educatius.

La introducció  a la llengua catalana de les participants en situacions de l'entorn quotidià, en el cas d' Orienta Dona, i de relació amb l'escola, en el projecte Vincles, ha estat comú denominador en els dos projectes, que han tingut una durada equivalent al curs escolar.

La cap d'àrea de Polítiques Socials, Montse Capel ha agraït les dones presents "les ganes d'aprendre i de conèixer el poble” i ha reiterat el reconeixement pel seu esforç i el seu compromís.

L'acte de lliurament de diplomes s'ha iniciat a la plaça de l'Ajuntament amb una breu explicació sobre la història de l'edifici consistorial i el Monument de les Franqueses.

Arxivat a: Polítiques Socials
Lliurament diplomes dels projectes Orienta Dona i Vincles
Lliurament diplomesdels projectes Orienta Dona i Vincles
Lliurament diplomes dels projectes Orienta Dona i Vincles
Lliurament diplomes dels projectes Orienta Dona i Vincles
Lliurament diplomes dels projectes Orienta Dona i Vincles
Lliurament diplomes dels projectes Orienta Dona i Vincles
Lliurament diplomes dels projectes Orienta Dona i Vincles
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/10/2021 a les 13:35h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)