Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Escola Joan Sanpera i Torras clou l'Erasmus+

15/05/2019

"Take the e+train" ha suposat dos anys de feina i la col.laboració amb escoles de cinc països de la Unió Europea

Durant aquesta setmana, l'Escola Joan Sanpera està realitzant els actes de cloenda de l'Erasmus+ que ha liderat durant els darrers dos cursos. Per fer-ho han rebut la visita de mestres i alumnes dels cinc països col·laboradors en el projecte: Polònia, Grècia, Itàlia, Lituània i Eslovàquia. Des de dilluns els convidats i els alumnes i els mestres de l'escola han realitzat activitats culturals i visites conjuntes. A més a més, estan acabant de muntar la maqueta ferroviària que ha estat el fil conductor del projecte. Una maqueta que es posarà en funcionament aquest divendres amb la col·laboració del Centre d'Estudis Ferroviaris Via Oberta.
Take the e+train
El projecte europeu comença a funcionar a principis del curs 2017-2018 amb la coordinació de l'Escola Joan Sanpere i la participació de cinc escoles de primària de diversos països mediterranis i de l'est d'Europa. L'objectiu final és treballar conjuntament amb el tren com a fil conductor, un mitjà de transport que facilita la proximitat i la comunicació entre països de la UE . El projecte es materialitzarà a través de diversos materials creats cooperativament pels participants: una maqueta, un cançoner, un logotip, una mascota i un conte cooperatiu, entre d'altres. Aquests materials, però, seran només la prova física d'una feina molt més transversal, pedagògica i social.
Aprendre a treballar de manera cooperativa
Durant la realització del projecte s'ha instaurat i potenciat el treball cooperatiu com a metodologia d'aprenentatge i com a base per a la resolució de conflictes als centres participants. Un treball cooperatiu realitzat presencialment en els diversos viatges i desplaçaments realitzats durant aquests dos cursos i, sobretot, desenvolupat gràcies a les noves tecnologies que, a més a més de connectar els alumnes i els professors separats per milers de quilòmetres de distància, han ajudat a desenvolupar competències acadèmiques i socials.
La realització d'aquest Erasmus+ també ha donat fruïts en altres camps com la capacitació en la resolució de problemes, l'aprenentatge en un entorn virtual, la millora de les competències lingüístiques en llengua anglesa, la conscienciació ecològica, el coneixement de l'Europa dels ciutadans, el desenvolupament d'actituds obertes i tolerants vers altres cultures, l'enriquiment de la pràctica educativa dels mestres i la potenciació de la integració social.
2017-2019, dos anys de feina
Els resultats d'aquest projecte europeu, més enllà de la part pedagògica, també s'han materialitzat en forma d'objectes i materials. El més vistós és la maqueta, construïda per mòduls a cada escola i acoblada a l'Escola Joan Sanpera. També s'ha gravat un cd amb les cançons sobre trens proposades i interpretades pels diferents països participants. S'ha creat i editat un conte cooperatiu, on cada escola ha escrit un capítol. El projecte ha escollit una mascota i un logotip a través d'un concurs. S'ha celebrat una setmana monogràfica a cada centre i s'ha realitzat un petit estudi sobre l'ús del transport públic i els beneficis per al medi ambient.
En definititva, han estat dos anys de feina, de viatges i, sobretot, de noves experiències i aprenentatges.

Arxivat a: Educació
Logotip de l'Erasmus+ que ha liderat l'Escola Joan Sanpera i Torras
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)