Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S'incrementen les ofertes de feina i s'assoleix el 60% d'inserció laboral

09/05/2019

Les dades de 2018 confirmen el dinamisme del mercat laboral

 

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, responsable dels serveis per a empreses i treballadors pel que fa a ocupació, formació, suport i informació, ha presentat la memòria 2018. Aquesta memòria fa un recull de les dades i resultats de l’any en els diversos àmbits d’actuació de l’àrea. La dada més destacada és l’increment d’ofertes laborals per part de les empreses i les xifres d’inserció laboral al municipi, que arriben al 60%.

Dinamització Econòmica treballa bàsicament en dues grans àrees pel que fa a la gestió, creació i promoció d’ocupació a les Franqueses: la intermediació laboral, per a treballadors en actiu o en situació d’atur, i els serveis a les empreses i emprenedors.

Servei d’intermediació laboral

Durant el 2018, els demandants d’ocupació s’han incrementat en 286 persones (més del 50%, dones). Cal destacar que més de la meitat dels demandants tenen més de 40 anys i que més del 32% són persones amb estudis superiors. Pel que fa a les ocupacions més demandades, les que han rebut més sol·licituds són: manipulador/peó, administratiu, operari de magatzem, restauració, neteja, dependent, operari de la construcció, sector serveis, tècnics i sanitat i docència.

Com a agència de col·locació reconeguda,  s’han gestionat 194 ofertes de feina a través de les quals s’han aconseguit  117 contractes. A més a més, els Plans d’Ocupació 2018 han donat feina a 50 persones.

Una de les eines que s’han revelat com a més eficaces a l’hora de trobar ocupació és el Club de Feina amb 631 usuaris registrats (presencialment o via web). A través d’aquest servei també s’han realitzat formacions i sessions grupals per a usuaris en general i per als alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts.

Des de l’àrea s’ha impartit cursos de direcció, animació i educació en el lleure, d’anglès B1  i d’informàtica bàsica i SAP Business  amb més de 130 alumnes, un 75% dels quals han estat dones.

Les Franqueses també disposa del punt Acredita’t, un dels 4 que hi ha a la comarca, el procediment d’acreditació i avaluació de competència professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral. Participa en els cercles de comparació intermunicipal per a la millora de la Xarxa Xaloc. També ha col·laborat amb el Consell Comarcal del Vallès oriental en el projectes “Joves per l’ocupació” i “OIL”.

Serveis a les empreses

Des de Dinamització Econòmica també es dóna servei a les 964 empreses actives a 31 de desembre de 2018. Per pes en nombres absoluts, els sectors més destacats a les Franqueses són: comerç i hosteleria, indústria i fabricació, serveis empresarials, instal·lacions, serveis a la comunitat, transport i magatzem, educació i sanitat i agricultura i pesca.

El servei d’informació sobre subvencions i altres i la formació ha realitzat 24 accions durant l’any.

Autoempresa ha incrementat en un 2% les empreses creades. En total hi ha hagut 153 usuaris que han donat com a resultat 85 empreses constituïdes durant el 2018 i 31 en tràmit. També s’ha incrementat la demanda al Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) fins a un 10%. I el projecte Reempresa, que connecta emprenedors amb empresaris que volen cedir la gestió de la seva empresa, ha obtingut 5 casos d’èxit. Situant les Franqueses per davant de municipis com l’Hospitalet o Vilafranca del Penedès i en el número 18 del rànquing català.

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Formacions a Dinamització Econòmica
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/11/2021 a les 21:13h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)