Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Cinc nous autobusos híbrids s'incorporen a la xarxa de Transgran

04/03/2019

La Línia 6 de les Franqueses serà operada únicament amb tecnologia híbrida

L'estació d'autobusos de Granollers ha acollit avui la presentació dels cinc nous autobusos híbrids que s'incorporen a la flota de Transgran (Transport Públic de la Conurbació de Granollers). Aquests vehicles es posaran en circulació a les línies troncals del servei: 1, 20, 21, 22, 3 i la 6 de les Franqueses, les quals estaran operades íntegrament amb tecnologia híbrida.

Es tracta d'autobusos Volvo 7900 Hybrid, un dels vehicles més eficients del mercat que permet estalvis de combustible de fins al 39% i una reducció de les emissions de fins a un 50%. L'exclusiva tecnologia híbrida contribueix a crear una experiència extremadament silenciosa i còmoda. Tot plegat fa que aquest model sigui un vehicle respectuós amb el medi ambient, tant pel que fa a la contaminació atmosfèrica com acústica.

El model, de pis baix i de 10,6 metres de llargada, té capacitat per a 26 persones assegudes, 51 dretes i compta amb una plaça per a cadira de rodes. Està completament adaptat a persones amb mobilitat reduïda i equipa carregadors USB, que permeten carregar mòbils i patinets elèctrics.

L'acte ha comptat amb la presència de Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; Carles Fernández, alcalde de la Roca del Vallès; Emilio Cordero, alcalde de Canovelles; Cristina Pou, cap del Servei de Transport Públic per Carretera de la Generalitat, i Ramon Sagalés, conseller delegat de Sagalés.

Transgran compta actualment amb una flota total de 13 cotxes, dels quals 8 són híbrids i la resta, Euro 6, de tecnologia respectuosa amb el medi ambient. "Es tracta d'una de les flotes més eficients del territori català", ha apuntat Sagalés; mentre que Pou ha afegit que Transgran és "la xarxa més neta de Catalunya".

Tots els alcaldes han valorat molt positivament la posada en marxa d'aquesta nova tecnologia híbrida i han fet incidència en la col·laboració entre tots els consistoris. En concret, Francesc Colomé, en el marc dels episodis de contaminació atmosfèrica dels últims dies i de l'alta presència industrial i de mobilitat a la zona, ha afirmat que "els ajuntaments hem de vetllar pel nostre territori i hem d'apostar decididament que la comunicació sigui el més sostenible possible". En aquest sentit, Colomé ha afegit que "els tècnics tenen una missió molt important. Vull agrair-los la seva tasca i la contínua millora en com repensar les nostres ciutats perquè siguin millors".

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Presentació autobusos híbrids
Presentació autobusos híbrids
Presentació autobusos híbrids
Presentació autobusos híbrids
Presentació autobusos híbrids
Darrera actualització d’aquest contingut: 22/10/2021 a les 16:08h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)