Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’aprovació provisional de les ordenances fiscals per a 2019 assegura la continuïtat de la tarifació social

30/10/2018

Les taxes es mantenen en alguns casos i en els que augmenten ho fan per sota de l’IPC de referència

El Ple Municipal del mes d’octubre ha aprovat provisionalment les ordenances fiscals pel 2019, o sigui, les modificacions dels preus i taxes públics per al proper any, amb una actualització de les mateixes en un 2 per cent, una mica per sota del darrer IPC anual de Catalunya.  

Cal destacar que es mantenen les bonificacions fiscals i la tarifació social, això és, l’aplicació de descomptes que van del 20 al 60 per cent en determinats preus públics, en funció de la capacitat econòmica dels usuaris, en els serveis esportius, les Escoles Bressol Municipals, l’Escola Municipal de Música i les activitats de Can Font. Aquest tipus de tarifació s’aplica des de l’any 2017 i té com a objectiu posar aquests serveis a l’abast de les famílies amb menys recursos econòmics.

Amb la tarifació social, i les beques per activitats extraescolars que s’atorguen des de l’Àrea de Polítiques Socials, es garanteix l’accés a aquests serveis a tots els ciutadans.

Les modificacions en les ordenances fiscals respecte a exercicis anteriors són, bàsicament de caràcter legal i d’adequació de preus segons l’IPC, en alguns casos. L’Índex de Preus al Consum interanual a Catalunya es situa actualment al 2,3%. Tanmateix, el text aprovat provisionalment durant el darrer ple contempla pujades màximes del 2% per al 2019. Els preus i les taxes públiques a les Franqueses han estat un període de 4 anys congelats per sensibilitat amb la crisi econòmica. El 2018 es va produir la primera actualització des de 2013..

La proposta estarà en exposició pública pel termini d’un mes, durant el qual es podran presentar al·legacions, que hauran de ser debatudes pel Ple municipal. L’aprovació definitiva no es produirà fins el ple del mes de desembre.

Arxivat a: Ajuntament, Hisenda
Ple Municipal del mes d'octubre
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)