Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Per una atenció sanitària pública i gratuïta sense exclusions

02/08/2018

Les Franqueses insta al Departament de Salut que continuï garantint l’atenció sanitària pública sense exclusions a tota la ciutadania de Catalunya.

El recurs del Tribunal Constitucional contra la llei catalana que garanteix l’accés sanitari universal amb càrrec a fons públics, suposa la suspensió de la llei a l’espera d’una sentència definitiva. La decisió d’aquest tribunal vulnera el dret a la salut de les persones en situació administrativa irregular.

La llei d’universalització de l’assistència sanitària establia que totes les persones residents a Catalunya tenen dret a l’assistència mitjançant l’empadronament com a acreditació. Per aquest motiu, el Ple del mes de juny va aprovar per unanimitat, facilitar l’empadronament immediat a totes les persones sense distinció administrativa, així com instar al Departament de Salut que continuï garantint l’atenció sanitària pública sense exclusions a tota la ciutadania de Catalunya, per tal d’evitar que mori ningú per haver-li negat l’assistència deguda i possible a la que té dret com a ésser humà.

L’Ajuntament ha demanat també, als professionals sanitaris que, en funció dels seu deure d’atenció i del dret d’objecció de consciència, atenguin totes les persones en situació irregular. El consistori ha exigit al govern de l’Estat i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats la derogació immediata del RD 16/2012, de 20 d’abril, de medidas urgentes para garantizar la sostenibilidad del Sistema Nacional de Salud y mejorar la calidad y Seguridad de sus prestaciones.

Totes aquestes reivindicacions s’han impulsat gràcies a l’aprovació per unanimitat de la moció presentada pel grup municipal Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa.  

Arxivat a: Ajuntament, Sanitat i Salut Pública
Assistència sanitària
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/12/2020 a les 19:01h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)