Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Llum verda al Sector N

01/06/2017

L’adjudicació de les obres culmina un procés imprescindible per dotar el municipi de sòl industrial

Les Franqueses del Vallès és un municipi atractiu per a moltes empreses que busquen un punt estratègic per a la seva expansió. Els polígons estan situats en llocs geogràfics ideals que permeten una bona logística. És per aquest motiu que tant el Ramassar, com el Congost i el Pla de Llerona han esdevingut tres polígons de referència amb empreses que ja han fet mig segle d’activitat com és el cas de Sandoz i Derypol. Ara, però, és urgent que hi hagi una ampliació. Els polígons del Ramassar i Congost estan al 100% d’ocupació i el Pla de Llerona en els últims anys ha passat del 30 al 80%. I és en aquest sentit que el Sector N pot assumir la demanada amb una ampliació de sòl industrial per aquesta zona, la que llinda amb la carretera de Granollers a Cardedeu.

El projecte del Sector N es va iniciar l’any 2012, en plena crisi, i ara està a punt de culminar. En aquests moments hi ha un procés obert per adjudicar les obres que han de fer realitat el nou polígon de 450.000 metres quadrats. El pressupost de licitació és de 11.723.997,56 euros. Aquí hi ha projectat el Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada, que impulsa el Club Natació Granollers. L’Ajuntament de les Franqueses també va intentar que una part del sòl d’aquest sector fos comercial, però la Generalitat no ho va concedir.

El pla de Llerona, un polígon de referència

El polígon del Pla de Llerona és un punt de referència. La seva urbanització va culminar l’any 2008, sense comptar el Falgar i la Verneda. En aquesta zona hi ha censades 127 activitats de diferents tipologies, tot i que els sectors més destacats són la indústria i fabricació, seguits per comerç i hostaleria; i transport, magatzem i comunicació. La seva situació, ubicat en una zona propera a la Ronda Nord i la carretera de l’Ametlla, l’han fet atractiu per a grans firmes. En aquests moments, l’ocupació està a l’entorn del 80% i en els últims tres anys s’hi han establert empreses com ara Tecnopolimers SA, XPO Logistics Europe (antiga Norbert Dentressangle), i Valoritzacions Vilar Guillén, que ara està ampliant les seves naus, entre d’altres.

La creació de l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de les Franqueses ha estat clau per a una millora dels serveis de les zones industrials com ara l’arribada de la fibra òptica. A més, l’Ajuntament, conscient que l’ocupació dels polígons es tradueix en més riquesa i creació de llocs de treball al municipi, ha treballat per facilitar la implantació d’empreses. L’any 2014 es van modificar els paràmetres urbanístics per tal que les parcel·les puguin tenir més ocupabilitat i alçada. En aquest sentit també s’han ampliat els usos permesos. Abans, per exemple, no s’hi podien instal·lar empreses esportives. A més, des de l’Ajuntament s’ha previst la bonificació a les llicències d’activitats per a les empreses de nova ocupació. Totes aquestes mesures estan dirigides a potenciar les Franqueses del Vallès com a municipi òptim per a la instal·lació d’empreses que ajudin a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans perquè una bona indústria es tradueix en més llocs de treball, més ingressos i, per tant, més serveis. 

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica, Urbanisme i Activitats
En els últims anys el Pla de Llerona ha arribat al 80% d'ocupació
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/07/2020 a les 08:14h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)