Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Time for action, una ONG dedicada al Nepal

21/03/2017

Els terratrèmols de 2015 fan que Josep Carrizo, de Bellavista, engegui un projecte per ajudar la població d’aquest país asiàtic

“L’amor i la compassió són necessitats, no luxes. Sense ells la humanitat no pot sobreviure”. Aquesta és la frase de Dalai Lama que apareix quan s’obre la pàgina web de Time for Action www.wearetimeforaction.org, l’ONG que Josep Carrizo, de Bellavista, va engegar després de visitar el Nepal i veure els efectes devastadors dels terratrèmols que van patir el mes d’abril. Carrizo sempre havia volgut viatjar a l’Himalaia i quan va saber que el turisme, després d’aquest desastre, s’havia reduït dràsticament va decidir anar-hi amb la voluntat d’ajudar la població. En aquest primer viatge ja va obrir un número de compte per destinar els diners a reconstruir les zones més afectades, però encara no va constituir cap ONG. No va ser fins que va veure l’acceptació de moltes persones interessades a col·laborar-hi que va decidir crear Time for Action amb Arnau Monclús, Ken Pulido i Carol Peña.

Josep Carrizo assegura que tots els diners que recullen els destinen a projectes locals  que es porten a terme per entitats de confiança del Nepal. Han dedicat diners i esforços a refer escoles, hospitals, camps de refugiats o fins i tot a la revisió i neteja de zones de muntanya com Langtang. De fet, Carrizo va ser una de les primeres persones a pujar a la vall quan es fan refer els camins després del terratrèmol i ho va trobar tot abandonat i destrossat. Normalment se centren a ajudar els col·lectius més desfavorits al país, els nens i les dones. I algunes vegades han treballat en col·laboració amb altres ONG catalanes com és el cas de l’Equip de Rescat en Emergències Catalunya (EREC), grup format majoritàriament per persones vinculades al món de les emergències, amb qui van reconstruir un lloc per viure per a nens cecs en una zona rural de difícil accés.

Josep Carrizo explica que tots els diners que els col·laboradors aporten a Time for Action es destinen íntegrament al Nepal. Els viatges i les despeses que poden generar els integrants de l’ONG van al seu càrrec. La passió per conèixer altres cultures i la solidaritat els porta a viatjar i arribar a informació que d’una altra manera no hi tindrien accés. “Nepal és un país molt complicat i vulnerable amb temes com el tràfic infantil en zones com Sindhupalchowk, on els nens són venuts a burdels de l’Índia o a falsos orferinats perquè hi vagin occidentals a fer un voluntariat a canvi de diners per l’estada”, explica.

Tot i que Carrizo viu a Bellavista, el seu esperit aventurer el porta a platejar-se nous projectes. “Combinar turisme i solidaritat em sembla una bona excusa per endinsar-te en altres cultures”, diu. Per tant, no descarta començar aventures a altres continents. “La idea és viatjar amb fins solidaris i m’agradaria tornar a l’Àfrica, el meu continent preferit. EREC és al Senegal, així que no descartem anar-hi més endavant”, conclou.

Arxivat a: Polítiques Socials
Josep Carrizo
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:12h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)