Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La 21a Fira Mercat de Nadal i 12a Fira d’Entitats de les Franqueses

09/12/2016

Seran el cap de setmana del 16, 17 i 18 de desembre a la rambla de la carretera de Ribes amb un llarg programa de propostes i activitats.

Els propers 16, 17 i 18 de desembre se celebrarà la 21a edició de la Fira Mercat de Nadal i la 12a Fira d’Entitats de les Franqueses del Vallès. Organitzada per l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, la fira segueix consolidant-se, amb un emplaçament fix i uns 8.000 visitants de mitjana que es passegen pels diversos espais de Corró d’Avall on se celebra. La majoria d’actes es fan entre els envelats de les entitats i de l’escenari i la plaça de Can Font. També se’n fan a la plaça de Joan Sanpera, situada al darrere de l’edifici consistorial.

Una de les novetats d’aquest any és que els actes de la fira comencen divendres 16, per tant, un dia abans del que era habitual. A la tarda del divendres –concretament a les 16.30 h- a l’olivera de la rambla hi haurà L’Espai dels Desitjos. Canviem un desig per un somriure!. Es tracta d’una activitat on infants i jovens poden venir a compartir els seus desitjos penjant-los a l’arbre en format tangible a la vegada que gaudiran d’animació i un berenar.

Gran part dels actes de tot el cap de setmana se celebren amb la complicitat i col·laboració entre entitats municipals i l’Ajuntament de les Franqueses. Dissabte, apartir de les 10 h començarà el tast d’escudella, la campanya de donació de sang, els xuts a porteria, una classe de Zumba, masterclass de música en família, exhibició d’hoquei patins, karate, dansa, Cantafira i mostra de la colla infantil dels Encendraires.  En destaca l’últim acte de la jornada: el Petit Concert de Nadal que oferirà l’Orquestrina Franquesina (a les 20 h a l’envelat de l’escenari). Consistirà en la interpretació de nadales que pretenen reviure emocions i records de generacions anteriors, ja que la banda pretén ser fidel a les característiques de les orquestres dels anys 30, 40 i 50.

Diumenge, el dia començarà amb una botifarrada com a esmorzar. També hi haurà tir amb arc, bàdminton, tennis, concerts corals, sadanes, gegants, hoquei, dansa, havaneres i el lliurament de premis a millor estand i millor dibuix.

Podeu consultar tots els actes a l’agenda del web municipal (divendres 17 i divendres 18) o descarregant-vos el tríptic adjunt en aquesta notícia.

Com els darrers anys, alguns dels actes (l’escudella, les classes de zumba i la botifarrada de diumenge) serviran per recollir diners per destinar a la Marató de TV3

A més, hi haurà les següents activitats permanents: fira d'artesans, fira-exposició d'entitats (més de cinquanta), exposició d’animals de granja, animació infantil "Caga tió", atraccions inflables i llits elàstics, circuit de patins i bicicletes, simulacre apagar foc, concurs infantil dibuix, juguem a escacs, exposició "Maqueta ferroviària", cercavila Kumpo, curses d’escalèxtric, degustació menjars africans i manualitats a l’envelat d’entitats. Un any més, l'Ajuntament tindrà un estand propi a l'envelat de les entitats per a fer donatius a La Marató de TV3 i per promoure el civisme a través de la imatge dels Supercívics.

Una mica d’història

La primera ubicació de la fira, l’any 1996, va ser el solar on actualment hi ha l’Institut El Til·ler. Aleshores només hi havia l’envelat dels animals de granja i uns quants artesans al costat. A partir del 2002 i fins al 2008 es va fer al davant de Can Ribas-Centre de Recursos Agraris. En les dues primeres edicions d’aquest nou emplaçament es van afegir als animals i els artesans atraccions inflables per als infants. 

Al 2004 i al 2005 s’hi va incorporar un envelat amb comerciants i empreses del municipi, però aquesta idea no va acabar reeixint perquè als expositors no els anava bé aquestes dates, ja que és quan tenen més feina a les seves botigues. L’any 2005 s’incorpora la Fira d’Entitats, la primera edició de les quals es va fer al Pavelló Poliesportiu Municipal. 

A partir de l’any 2009, la Fira Mercat de Nadal i la Fira d’Entitats es traslladen a l’actual emplaçament, a l’eix de la rambla de la carretera de Ribes, on, amb petites variacions, s’ha estabilitzat el programa d’actes i les activitats que s’organitzen al seu voltant.

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
21a Fira Mercat de Nadal i 12a Fira d'Entitats
Classe de zumba Fira 2016
Cartell donació de sang Fira Nadal 16

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)