Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Llerona es prepara per fer gran la 6a Festa de la Mongeta del Ganxet

15/11/2016

La sisena edició de la festa serà diumenge 27 de novembre amb el xef Marc Ribas i entitats festives: els Gegants de les Franqueses, els Sardanistes franquesins i els Xics, entre altres.

La 6a Festa de la Mongeta del Ganxet i el 5è Concurs de cuina se celebraran el 27 de novembre a les Antigues Escoles de Llerona. L’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de les Franqueses repeteix la celebració dedicada a aquest llegum amb actes que, a diferència d’altres anys, s’allargaran fins a la tarda. De les novetats d’enguany en destaca la implicació de diverses enitats del municipi i la participació d’un xef de renom. Aquesta vegada el convidat és Marc Ribas, cuiner i presentador del programa Cuines de TV3.

La festa començarà a les 10 del matí amb la trobada de productors, restauradors i empresaris del sector. A les 11 h, amb l’obertura de la fira de productes de proximitat, es preveu que comencin a arribar visitants. Tot seguit hi haurà cercavila i ballada dels Gegants de les Franqueses, a la vegada que es presentaran els plats per al 5è Concurs de cuina (veure informació al díptic adjunt).

A les 12 h hi haurà l’acte tradicional de la festa: una demostració en viu de la batuda, garbellada i tria de mongetes per part de pagesos del poble. A continuació, els Xics de Granollers aixecaran castells i Ada Parellada, habitual a la cita, oferirà un taller de cuina familiar (cuinarà carbassons farcits d'hummus de mongeta). El matí es tancarà amb un tast de mongetes a les 14 h per a tothom, mongetes cuites pel restaurant Casa de la Mestra.

El programa de la festa continuarà a la tarda. A les 16 h, el cuiner Marc Ribas impartirà un show cooking (el plat serà una truita d'espigalls i mongeta del ganxet amb botifarra terregada), i a les 17 h es lliuraran els premis del concurs de cuina i els Sardanistes franquesins obriran el ball amb la cobla Ciutat de les Roses.

Presentació de la festa

Així ho han presentat avui 15 de novembre la regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa M. Pruna (CiU), i l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (CiU), en una roda de premsa a les Antigues Escoles de Llerona. La regidora ha explicat el programa i les novetats d’enguany i ha agraït la participació dels Xics de Granollers, que hi participaran per segon any consecutiu i que a més  a més ara celebren els seus 25 anys.

La regidora afirma que “Llerona té entre 40 i 50 hectàrees de camps de mongeteres, per això diem que és la capital de la producció de la mongeta del ganxet”. Rosa M. Pruna també ha volgut destacar que malauradament serà la primera edició de la festa que se celebra sense Jaume Lloreda, qui regentava el restaurant Casa de la Mestra juntament amb l’Alena, la seva companya, que també era present a la roda de premsa.

Per part seva, l’alcalde ha volgut agrair a la mateixa regidora la idea i la gestió  “d’una festa tan exitosa”, i també ha donat gràcies a les enitats que participaran a la festa (Festes Laurona, Sardanistes franquesins, Gegants de les Franqueses, Furgoganxet i Xics de Granollers).

Tot seguit, l’agricultor Esteve Rodoreda ha acompanyat els presents al camp de mongeteres del costat per veure en quin punt estan les mongetes, ja que aquest any algunes encara estan verdes.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
La regidora Rosa Pruna presentant la 6a edició de la Festa.
Algunes mongetes aquest any encara estan verdes.
Camp de mongeteres d'Esteve Rodoreda, a Llerona.
La roda de premsa per presentar la 6a Festa de la Mongeta del Ganxet
El cuiner Marc Ribas (FOTO: CCMA)
Cartell 6a Festa Mongeta Ganxet

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 28/01/2022 a les 13:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)