Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’aparcament de l’estació de tren de Bellavista serà gestionat per l’Ajuntament

14/05/2015

El nou pàrquing serà públic i facilitarà l’accessibilitat a Bellavista.

L’Ajuntament de les Franqueses i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) han signat un conveni per a la cessió de la gestió municipal de l’aparcament de l’estació de tren de Bellavista. El document, signat el passat 23 d’abril, estableix que ADIF, propietari de l’aparcament, cedeix la seva explotació a l’Ajuntament. El conveni, que va entrar en vigor el mateix dia de la formalització del document, es manté vigent fins al 31 de desembre de 2018 i dóna l’opció a una pròrroga. 

El consistori feia temps que treballava amb la voluntat de reconvertir l’actual aparcament en un pàrquing públic obert a la ciutadania que, juntament amb les obres ja iniciades per instal·lar dos ascensors exteriors a la passarel·la del tren, han de contribuir a la millora de la connectivitat i la mobilitat de les persones. 

El nou aparcament disposarà de 280 places per a vehicles lleugers, 100 de les quals es reservaran als usuaris i usuàries de Renfe. En principi, hi hauran 9 places per a persones amb discapacitat i s’habilitaran diverses places per a motos i bicicletes. L’Ajuntament arreglarà l’actual rampa per a vianants i crearà nous accessos per a les persones –un dels accessos connectarà amb els ascensors de la plaça de la Malagarba. El consistori també eliminarà la tanca del carrer de la Via del Ferrocarril i hi construirà dos accessos més per a vehicles. L’accés actual es mantindrà però es trauran les barreres metàl·liques. 

Les obres costaran prop de 60.000 euros i es finançaran a través de dues subvencions, una del Pla de Barris i una altra de la Diputació de Barcelona. Es preveu que les obres comencin al mes de juny. 

Aquestes intervencions s’emmarquen dins de les actuacions urbanístiques del Pla de Barris de Bellavista. Així, van lligades a la nova plaça d’Espanya i a l’acabament de la fase 1 de la remodelació de l’espai cívic i social del carrer de Rosselló que ha comportat la construcció de l’equipament Bellavista Activa.

Arxivat a: Pla de Barris, Urbanisme i Activitats
Vista de l'aparcament des de la passarel·la que travessa la via del tren
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/05/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)