Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els veïns de Llerona, satisfets amb la instal·lació de les càmeres als semàfors del carrer de Catalunya

03/02/2015

Creuen que amb aquesta mesura llargament reclamada es reduirà la velocitat dels vehicles en aquesta via.

En la sessió ordinària del mes de febrer del Consell del Poble de Llerona celebrada ahir dilluns els veïns que hi van assistir van agrair a l’Ajuntament la instal·lació de càmeres de control fotogràfic als semàfors del carrer de Catalunya, una reivindicació veïnal de fa molts anys per pacificar el trànsit en aquesta via.

Consideren que aquesta mesura farà reduir la velocitat de molts dels vehicles que fins ara no feien cas del llum vermell del semàfor i se’l saltaven impunement. Josep Randos, regidor de Seguretat Ciutadana, els va explicar el funcionament de les càmeres, que només multaran els conductors que es passin el semàfor en vermell, i va aclarir que les multes seran de 200 euros (el 50% si es paga dins el termini establert, com en qualsevol altra sanció), i la consegüent retirada de punts que marca la llei. També va explicar que començaran a sancionar a partir de la setmana vinent.

Davant de l’observació per part d’un veí que els rètols que indiquen els controls no es veuen massa, Randos va dir que tenen la mida estàndard i que a tots els municipis es posen els mateixos. En la seva intervenció, el regidor de Seguretat Ciutadana també va anunciar que estan negociant amb l’empresa que les ha instal·lat posar càmeres de seguretat, que només s’activarien si hi ha alguna alerta per robatori, a les entrades i sortides de les urbanitzacions del municipi.

Durant el ple del Consell, un veí va alertar que alguns conductors fan servir el carrer d’Àngel Guimerà, paral·lel al carrer de Catalunya, per aconseguir esquivar el semàfor i que, a més, hi passen a gran velocitat. Va demanar que s’hi posi algun ressalt. Randos li va contestar que en parlarien a la comissió de vialitat de l’Ajuntament formada pels regidors i tècnics de les àrees de Seguretat Ciutadana, Urbanisme i Obres i Serveis, però que una de les possibles solucions podria ser canviar el sentit del carrer.

La presidenta del Consell del Poble de Llerona, Rosa Maria Pruna va afegir que pròximament l’Ajuntament farà instal·lar senyals lluminosos avisant de la proximitat dels passos de vianants a diferents punts del municipi.

En un altre ordre de coses, Pruna també va recordar que la sortida de la gent gran d’aquest any es faria el 10 de març i que es visitarà el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau, així com l’edifici de l’ajuntament de Barcelona.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Darrera actualització d’aquest contingut: 08/05/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)