Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Marín substitueix a Ribalta com a primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme

01/08/2014

A la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de les Franqueses celebrat ahir dijous 31 de juliol es va fer saber que, a petició del propi grup municipal del PSC, Juan Antonio Marín substitueix a Esteve Ribalta com a primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme. Marín, que continua com a cap polític de la regidoria d’Activitats, Pla de Barris i Habitatge, també relleva Ribalta com a portaveu del PSC de les Franqueses. La regidora Gisela Santos i el regidor Josep Randos són primer i segon suplents, respectivament. 

Aquests canvis en els càrrecs venen motivats per un escrit que van presentar tres dels quatre regidors del PSC –Juan Antonio Marín, Gisela Santos i Josep Randos– en que sol·licitaven aquestes modificacions. Marín va informar que l’assemblea de militants del PSC de les Franqueses, reunida el passat dilluns, va aprovar amb un 90% dels vots la proposta d’expulsió del partit d’Esteve Ribalta per haver donat suport públic a una altra formació política, Nova Esquerra Catalana (NECat). Entre d’altres motius, Marín va referir-se a la “pèrdua de confiança” amb el seu company de partit i al “trencament del compromís amb la formació municipal i el Partit dels Socialistes de Catalunya”. 

Per la seva banda, Esteve Ribalta va denunciar les posicions que darrerament ha adoptat el PSC en relació al debat sobiranista i la distància que el partit socialista ha pres de les polítiques d’esquerres. Ribalta també va criticar que Marín passi a tenir un règim de dedicació exclusiva a l’Ajuntament. Amb la reordenació de càrrecs, Ribalta perd la dedicació parcial i la conseqüent retribució.  

El Ple també va tractar altres qüestions com ara l’aprovació de la modificació de l’article 248 de les Normes Urbanístiques de la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de les Franqueses. En el qual s’afegeix que el Pla Parcial, a més de definir la ubicació dels espais verds i els equipaments, també vetllarà perquè es creïn corredors verds que interrelacionin el medi ambient. 

Pel que fa al punt d’aprovació del text refós de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació de les Franqueses es va quedar damunt la taula perquè el nou regidor d’Urbanisme, Juan Antonio Marín, va optar per revisar si el document complia amb les prescripcions fixades per la Comissió Territorial d’Urbanisme tal com va suggerir-li el regidor d’ERC, Àngel Profitós. 

El Ple també va aprovar un conveni de cooperació intermunicipal entre els ajuntaments de les Franqueses, Granollers, Canovelles i Lliçà d’Amunt per a la prestació conjunta del servei de taxi en l’àmbit d’aquests municipis. Amb aquest acord, els ajuntaments signants es comprometen a permetre la prestació del servei de taxi en els seus respectius termes municipals als titulars de llicències de taxi de qualsevol dels municipis que s’adhereixin al conveni. 

Finalment, es va aprovar la proposta del calendari de festes locals per a l’any 2015. S’estableix com a dia festiu a tot el municipi el 15 de maig. Per pobles es fixen els següents dies de festes locals: el 3 de juliol per Bellavista, el 25 de juliol per Marata, l’1 d’agost per Corró d’Amunt, el 8 de setembre per Llerona i el 18 de setembre per Corró d’Avall. 

Mocions
A l’apartat de les mocions es van rebutjar les dues que va portar al Ple el grup municipal Plataforma per Catalunya. La majoria dels portaveus van argumentar que les descartaven pel “partit xenòfob que les presenta”. 

La moció de CpF per presentar un contenciós administratiu per l’incompliment per part de la Generalitat de l’acabament de les obres de connexió de la Ronda Nord amb el polígon industrial V no va prosperar perquè l’equip de govern va afirmar que en primera instància preveuen esgotar totes les vies de diàleg. 

En canvi, la moció de suport al poble palestí, portada al Ple per ERC i LFI, es va aprovar per unanimitat. 

La darrera moció d’ERC, en què es demanava donar suport als sancionats que van participar a la repintada popular d’una estelada al mur de la via del tren a l’entrada de Cardedeu, no va prosperar perquè només hi van votar a favor ERC, LFI i en regidor Esteve Ribalta.

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica, Obres i Serveis, Urbanisme i Activitats
A l'esquerra, els quatre regidors socialistes
Darrera actualització d’aquest contingut: 06/05/2024 a les 13:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)