Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Maratafolk torna a ser un èxit de públic

22/07/2014

Arturo Gaya, Els Saltamarges, els NIni i La Terrasseta de Preixens van fer les delícies del miler llarg d’assistents al plat fort del primer cap de setmana de la Festa Major de Marata.

Com cada any, i ja en fa tretze, la plaça de Marata es va tornar a omplir amb un miler llarg de persones dissabte passat, 19 de juliol, que van assistir al Maratafolk. Aquest és l’acte més important del primer cap de setmana de la Festa Major de Marata i és molt esperat per la gent jove, ja que és un dels primers festivals musicals de l’estiu a la comarca. 

Enguany, el Maratafolk va començar amb l’actuació, a les 20 h, d’Arturo Gaya, el Quico el Cèlio del conegut grup de les Terres de l’Ebre. Gaya hi va presentar Gràcies, Ovidi, un espectacle basat en les cançons i la figura de l’Ovidi Montllor. Acte seguit es va fer el sopar a base de botifarres, al qual van assistir unes 300 persones. La música tradicional d’Els Saltamarges va animar l’àpat. 

A continuació va ser el torn del grup NIni, Ni nom ni vergonya, un conjunt provinent del Baix Montseny que fa versions de música catalana, des de la Nova Cançó passant per l’època de l’anomenat Rock Català fins als grups més actuals del pop cantat en llengua catalana. 

Però quan la plaça va estar més plena i més animada va ser quan La Terrasseta de Preixens va pujar a l’escenari. Els de Tàrrega van contagiar el seu caràcter festiu a tothom amb les cançons del seus dos treballs, El gran desgraciat i Rapinyaires. El concert, que va durar una hora llarga, va ser un pèl més curt de l’habitual per una indisposició del bateria del grup. Va tancar la nit el PD Nostrat. 

El primer cap de setmana de la Festa Major de Marata, però, va començar el divendres 18 de juliol amb la representació de La farsa de Misser Pere Pathélin i el General, a càrrec del grup de teatre del Centre Cultural de Marata, que repetiran actuació el proper divendres 25 de juliol. El dissabte 19 de juliol al matí també es va fer el tradicional partit de futbol entre maratencs al camp de la Rectoria. 

El proper cap de setmana, doncs, serà el darrer de la Festa Major de Marata. Després del teatre de divendres, el dissabte hi haurà el cros, el concurs de pintura, els jocs infantils i el ball de nit amb Els Brillants, i diumenge, la missa, el ball de l’Espolsada amb la cobla Genisenca, que enguany comptarà amb l’estrena de la sardana Marata t’estimo del compositor Pere Vilà, i les havaneres amb el grup Ultramar.

Arxivat a: Cultura
La Terrasseta de Preixens va escalfar la plaça amb la seva música festiva
Els NIni en acció
Ambient que hi havia a la plaça de Marata després del concert de La Terrasseta de Preixens
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/04/2024 a les 12:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)