Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Èxit de la 1a Trobada de Puntaires a les Franqueses

29/04/2014

Diumenge passat, 27 d’abril, va tenir lloc a la rambla de la carretera de Ribes, a Corró d’Avall, la primera Trobada de Puntaires que es feia a les Franqueses. L’acte va durar unes tres hores, de les 10 del matí fins a les 1 de la tarda, i va reunir unes 125 puntaires vingudes majoritàriament de poblacions del Vallès Oriental, però també de l’Occidental, del Barcelonès i del Baix Llobregat. 

Les puntaires van demostrar al públic assistent els seus treballs i la tècnica que fan servir per fer anar els boixets amb què creen les delicades puntes de coixí. Unes filigranes que tothom que es va acostar a la rambla de la carretera de Ribes va poder admirar. A més, la gent que s’hi va apropar va poder gaudir també de la festa que portaven els membres del grup La Clown Band, que no van parar d’animar la jornada. 

Rosa Maria Pruna, regidora de Sanitat i Gent Gran, l’àrea de l’Ajuntament que va organitzar la trobada, va mostrar-se molt contenta de l’èxit de convocatòria d’aquesta primera edició i va confirmar que l’any vinent la tornaran a fer. L’alcalde Francesc Colomé també va voler ser present a la trobada, i juntament amb la regidora va repartir uns records a les participants. A més, l’organització també va sortejar, entre les puntaires assistents, regals cedits per comerços locals. 

A banda de les puntaires franquesines, del Vallès Oriental també en van venir de Granollers, Canovelles, Parets del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, l’Ametlla del Vallès, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Santa Eulàlia de Ronçana. De fora de la comarca, van assisitir-hi puntaires de Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat i Badalona.

Podeu veure totes les fotografies de la 1a Trobada de puntaires a les Franqueses en aquest enllaç.

Arxivat a: Cultura, Gent Gran
Fins a 125 puntaires van assistir a la 1a Trobada de puntaires a les Franqueses
Les puntaires fan autèntiques filigranes amb els boixets
La Clown Band va posar-hi la música i la festa durant tota la jornada
Tot i que les puntaires són majoritàriament dones, cada cop més homes s'hi atreveixen
Rosa Maria Pruna, donant un obsequi de record a una de les puntaires
L'alcalde Francesc Colomé tampoc no es voler perdre la trobada
Darrera actualització d’aquest contingut: 08/05/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)