Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’edifici d’interès històric de l’Ajuntament de les Franqueses acull una visita guiada

07/04/2014

En motiu de la XXV Fira de Sant Ponç, el Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut ha organitzat una visita guiada a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, a càrrec de Cinta Cantarell, historiadora especialitzada en la difusió i didàctica del patrimoni històric i arquitectònic. La visita serà diumenge 11 de maig a les 12 del migdia.

Situat al peu de l’antiga carretera de Ribes, l’edifici de l’Ajuntament és una de les mostres més reeixides de l’arquitectura pública de l’època modernista. Va ser projectat per l’arquitecte barceloní Albert Juan Torner el 1912, sota l’auspici del senyor Joan Sanpera. L’actual Ajuntament és un imponent conjunt format per la Casa de la Vila i les antigues escoles de nens i de nenes en el que s’hi van aplicar les corrents estètiques vigents i més avançades de l’època.

La visita proposa fer un recorregut per les sales més representatives de l’Ajuntament, en especial al vestíbul d’entrada i l’escala que condueix fins a la planta noble i a la sala de Plens. Entre les característiques més remarcables d’aquest edifici cal destacar la decoració interior, amb mosaics, pintures i els vitralls modernistes que s’han mantingut gairebé intactes. De l’exterior en destaca la torre del rellotge, amb teules vidrades, i els patis de les escoles.

Guia del recorregut

La trobada serà davant la porta principal de l’Ajuntament. Cinta Cantarell hi farà una petita introducció sobre el municipi de les Franqueses, els seus pobles i el perquè de la construcció de l’edifici en aquesta ubicació.

Tot seguit, s’entrarà al vestíbul de l’Ajuntament i s’hi explicaran les característiques generals que permeten identificar els elements modernistes. També es farà una breu ressenya de l’arquitecte Albert Juan Torner i s’explicarà la distribució dels espais.

A través de l’escala, s’accedirà fins a la sala de Plens, on es parlarà del senyor Joan Sanpera i del que va suposar per les Franqueses, sobretot com a mecenes. Tornant del primer pis, hi ha previst sortir al pati interior per observar les escoles i el cos de l’edifici on es va instal·lar el dipòsit. La visita es tancarà fent una volta a l’entorn del conjunt, amb especial menció al campanar del rellotge, a la façana i a les escoles.

L’activitat durarà aproximadament una hora i mitja i és gratuïta. Les places són limitades i cal inscripció prèvia abans del 7 de maig a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Cultura, Ajuntament
Façana de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/11/2023 a les 19:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)