Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Apadis inaugura a Bellavista el restaurant El gato verde per formar a persones amb discapacitat

31/01/2014

L’Associació i Fundació Apadis de les Franqueses del Vallès va inaugurar ahir al vespre a Bellavista el restaurant-cafeteria social El gato verde. El projecte, tal com explica la presidenta d’Apadis, Imma Navarro, té un doble objectiu. D’una banda, vol fomentar la igualtat social oferint a les persones amb discapacitat l’oportunitat de poder aprendre un ofici, ja sigui fent de cambrer o ajudant de cuina, i així millorar el seu creixement personal, les habilitats socials i les professionals. D’altra banda, el local pretén oferir llocs de treball als pares i mares de persones amb discapacitat que es troben en situació d’atur.

L’acte d’inauguració va comptar amb uns padrins de categoria, amb uns cuiners amb una gran vàlua personal i professional: Carme Ruscalleda, Fermí Puig i Ada Parellada. El cuiner Ferran Adrià no va poder assistir presencialment a l’esdeveniment però va donar-hi suport amb un vídeo especialment gravat per a l’ocasió.

A nivell institucional, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va presidir la inauguració juntament amb l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé. El consistori franquesí forma part del Patronat de la Fundació Apadis des de l’octubre passat i col·labora amb la Fundació des de fa més de deu anys. A la inauguració també van ser-hi presents els regidors i regidores del consistori a més d’altres alcaldes i alcaldesses de la comarca; el president del Consell Comarcal, Josep Orive; el president del Consorci de Residus del Vallès Oriental, Juan Carlos Sánchez; i la directora general de l’Institut Català d’Assitència i Serveis Socials, Carmela Fortuny.

El restaurant-cafeteria d’Apadis va rebre tots els elogis possibles. La consellera Munté va dir que “el nom del local, El gato verde, es tota una declaració de principis que marca una aposta per la igualtat però lloant la diferència”. Aquesta aposta es respira en tota la decoració del local, elaborada pels mateixos usuaris i familiars, i pensada fins al més mínim detall. Grans dosis de creativitat i una pila d’hores de treball han fet possible aquest projecte.

La Botigueta

El gato verde és al passeig d’Andalusia, número 6, de Bellavista. Apadis vol que el projecte, pioner a la comarca, sigui un referent també a tot Catalunya. Aquest nou projecte de restaurant se suma a iniciatives com La Botigueta que també va néixer al desembre de l’any passat com un projecte pioner i únic a la comarca amb la voluntat d’oferir l’oportunitat a les persones amb discapacitat de poder formar-se dins d’un context laboral real. A l’establiment s’hi venen objectes de segona mà i artesania, que alhora serveixen per ajudar a finançar el centre. Prèviament a l’acte inaugural la comitiva també va visitar La Botigueta que es troba al mateix número 6 del passeig d’Andalusia.

Signatura del Llibre d’Honor del municipi

Moments abans de la inauguració del restaurant d’Apadis, l’alcalde Francesc Colomé i la regidora de Polítiques Socials, Gisela Santos, a més d’altres regidors i regidores de l’equip de govern, van rebre a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i a la directora general de l’Institut Català d’Assitència i Serveis Socials, Carmela Fortuny, a l’edifici consistorial. La consellera va signar el Llibre d’Honor del municipi i va rebre un obsequi de record.


Galeria d'Imatges Restaurant El gato verde

Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 08:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)