Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les xerrades a l'Espai Familiar acaben amb una conferència sobre la comunicació entre els membres de la família

21/06/2011

Dimarts passat va finalitzar el cicle de xerrades divulgatives adreçades als pares i mares de nens de 6 a 12 anys amb una conferència, que sota el títol “Demanar les coses bé i obtenir resultats” va tractar la temàtica de la comunicació i les diferents formes de relacionar-se entre els membres de la família. Les mares assistents a l’acte van obtenir pautes educatives, tècniques i idees per parlar amb els seus fills/es per tal de crear un bon ambient de comunicació, benentesa i respecte.

El tècnic que impartia la xerrada, a l’Espai Familiar situat al carrer Cardedeu de Bellavista, va aconsellar a les assistents que no facin servir els crits o els càstigs com a sistema, ja que d’aquesta manera els nens i nenes no aprenen, sinó que acaben esperant que els cridin per obeir. Així, el conferenciant va fer una llista d’actuacions que no són recomanables per comunicar-se amb els fills com són: fer sermons, amenaces, fer profecies o utilitzar el sarcasme, entre d’altres.

El tècnic va donar pautes per millorar la comunicació amb els nostres fills/es com ara donar ordre concretes, breus i fermes; donar informació de per què fem les coses; establir rutines; explicar als fills/es com ens sentin com a pares davant de determinades conductes; escriure notes recordatòries per tal d’utilitzar el sentit de l’humor i la complicitat amb els nostres fills/es; negociar amb ells, fer-los partícips i corresponsables de la seva educació i pressa de decisions.

Les mares assistents van mostrar-se molt satisfetes del cicle de xerrades organitzat per l’Àrea de Polítiques Socials de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i van demanar que se’n fessin més, ja que hi ha molts temes que preocupen a les famílies.

Recordem que la segona xerrada, celebrada el 7 de juny passat, va servir de reflexió sobre l’agressivitat durant l’etapa dels 6 als 12 anys. En aquesta ocasió, el tècnic va recomanar als assistents de no posar etiquetes als nens/nenes de dolent/es o violents/es, ja que aquestes etiquetes dificulten que el nen/a tingui altres conductes.

La primera xerrada, el 31 de maig, va servir per facilitar eines per estimular l’autoestima dels nens.

Arxivat a: Pla de Barris
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/01/2021 a les 08:45h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)