El relleu generacional a la cuina de la mongeta del ganxet, garantit
La matinal de la Setmana de la Producció Local acompanya per segon any aquest cap de setmana dedicat als productes del nostre sector primari
La Festa de la Mongeta del Ganxet és la celebració anual del sector Primari de les Franqueses. Durant tot un dia productors de mongeta i d'altres productes del territori i ciutadania es troben a les Antigues Escoles de Llerona. És el moment de conéixer quins productes es fan al municipi, de recordar i retre homenatge als mètodes tradicionals de la collita de la mongeta, de vestir la trobada amb gegants, sardanes i castells i, sobretot, de fer el primer tast de la temporada.
La Festa de la Mongeta del Ganxet és també el moment de conéixer noves propostes culinàries, reinventant la cuina tradicional o creant nous plats. En l'edició d'enguany del concurs de cuina s'han presentat a competició 21 plats que han participat en el Premi Fermí Puig en les categories adulta o juvenil i en la primer edició del Premi Escola Saludable. Aquest són els plats guanyadors:
PREMI FERMÍ PUIG, CATEGORIA ADULTA
- 1r premi: Virgínia Hernández Aveleira amb "Ganxellets".
- 2n premi: Joan Villaret Casanovas amb "Sípia, cacau i mongetes".
PREMI FERMÍ PUIG, CATEGORIA JUVENIL
- 1r premi: Bryan Quintero Pedrozo amb "Mongeta, bacallà i pil pil".
- 2n premi: Mercè Vicens Fernández amb "El meu pot".
PREMI ESCOLA SALUDABLE
- AFA el Til·ler amb "Mousse del ganxet".
Aquí podeu visitar la fotogaleria de totes les activitats de la 14a Festa de la Monget del Ganxet.
I aquí trobareu la galeria d'imatges de la matinal de la Setmana de la Producció Local.