Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tallers i xerrades del SIAD

27/03/2024

Programació pels mesos d'abril, maig i juny 2024

El Servei d'Atenció i d'Informació a les Dones de les Franqueses presenta el seu programa d'activitats per a aquest segon trimestre de 2024:

Xerrada “MENSTRUACIÓ SOSTENIBLE”
Amb Rocío Ahumada Honorato, a la sala d’actes de l’Espai Can Prat
Dijous 18 d’abril, de 17.30 a 19.30 h
Taller informatiu i participatiu d’apropament al cicle menstrual amb una visió més amable, tenint present la fisiologia natural, donant coneixements del viatge hormonal, les fases del cicle i consells d’ús de les alternatives sostenibles que es disposen al mercat, facilitant així fer una selecció adequada del producte a escollir en la campanya “La meva regla, les meves regles” on es realitza repartiment gratuït a les farmàcies de productes menstruals sostenibles.
Una activitat on aprendre a viure una menstruació conscient, respectuosa amb el propi cos i amb el medi ambient.


Taller pràctic “DEFENSA PERSONAL PER A DONES”
Amb José Manuel Guisado Castro, a la sala polivalent de l’Espai Can Prat
Diumenge 28 d’abril, de 10 a 12 h
Destinat a dones majors de 15 anys, per aprendre a defensar-se en situacions d’assetjament masclista, conèixer tècniques de prevenció d’una manera fàcil i en un ambient proper i desenvolupar la capacitat de reacció, autoconfiança i autocontrol.

Taller “RISOTERÀPIA”
Amb Montserrat Pedrosa Gámez, a l’aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
Dissabte 25 de maig, d’11 a 12.30 h
En aquest taller gaudirem d’una estona de diversió tenint com a fil conductor el riure. Aprendre a riure de nosaltres i de tot el que ens envolta ens ajuda a relativitzar els problemes diaris. Potenciar el sentit de l’humor a la vida és símbol de creativitat i d’enginy. El riure ajuda a moure més de 200 músculs i genera oxitocina i serotonina que ens ajuda a ser més feliços i a crear alegria. D’aquesta forma ens empoderarem des de l’humor i entrarem en un estat de fluïdesa i calma per afrontar les situacions.


Taller “ACOMPANYAR LA SEXUALITAT INFANTIL (0-3 anys)”
Amb Júlia Sánchez Andreo, a la sala d’actes de l’Espai Can Prat
Dimarts 28 de maig, de 17.30 a 19.30 h
Destinat a famílies d’infants de 0 a 3 anys, on es facilitaran reflexions des de l’acompanyament respectuós sobre la vivència del postpart, el temps de la lactància com un temps més en la vida sexual de les dones i les criatures, els processos de separació dels referents primaris i les adaptacions a les escoles bressol.
S’oferiran recursos per la gestió dels límits, la contenció amorosa i la construcció de vincles segurs des del naixement. També es farà referència a la necessitat d’anomenar el cos en la seva integritat. Es compartiran consignes per acompanyar els primers descobriments genitals i el descobriment del plaer erogen.

Xerrada “INFERTILITAT. DOL INVISIBLE”
Amb Guida Rubio Faus, a l’aula 3-4 del Centre Cultural de Bellavista
Dimarts 4 de juny, de 17.30 a 19 h.
Tota família neix d’un desig... però què passa quan aquest desig no arriba? Els problemes de fertilitat afecten 1 de cada 6 parelles, així i tot continuem vivint en silenci el dolor que provoquen. La xerrada pretén donar veu als processos de fertilitat i el dol que comporten per tal de trencar-ne el tabú i oferir recursos a aquelles persones que s’hi puguin trobar. Una trobada íntima i respectuosa on parlarem de desig, d’intents fallits, del pas del temps, de la sensació d’aïllament... I molt més.


Taller pràctic “DEFENSA PERSONAL PER A DONES”
Amb José Manuel Guisado Castro, a la sala polivalent de l’Espai Can Prat
Diumenge 16 de juny, de 10 a 12 h
Destinat a dones majors de 15 anys, per aprendre a defensar-se en situacions d’assetjament masclista, conèixer tècniques de prevenció d’una manera fàcil i en un ambient proper i desenvolupar la capacitat de reacció, autoconfiança i autocontrol.

Grup d’acompanyament al dol perinatal,
gestacional i neonatal
Amb la col·laboració d' ENEI a l’aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
El tercer divendres de cada mes, de 17.30 a 19 h
El grup es reuneix amb l’objectiu d’oferir a les famílies un espai segur on compartir experiències, validar i normalitzar emocions.

Cercle de dones
Amb la col·laboració de l’Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social a l’aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
Tercer dissabte de cada mes, d’11 a 13 h
Espai destinat a dones majors de 18 anys on treballar l’autoestima, l’autoconeixement i l’autoconfiança amb l’objectiu de fomentar l’apoderament femení.

Assessorament en la lactància
Amb la col·laboració de l’Associació Espai Nadó - Espai Infant les Franqueses
El servei d’assessorament compta amb l’equip d’expertes de LactApp i es presta en format en línia o de manera presencial. S’ofereixen consells professionals sobre com actuar durant tot el període de lactància.

INSCRIPCIONS ALS TALLERS I XERRADES
Telèfon: 938 466 618
Whatsapp: 670 311 604
Correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

 

 

Arxivat a: Ajuntament
Programació 2n trimestre 2024 SIAD

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)