Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es posa en marxa oficialment la unitat canina de les Franqueses

23/10/2023

Aquest servei va començar en període d’adaptació durant l’agost amb l’objectiu d’incrementar la policia de proximitat

El període d’adaptació de la unitat canina de la Policia Local de les Franqueses ha acabat amb una valoració molt positiva. És per aquest motiu que avui s’ha posat en marxa el servei amb l’objectiu d’incrementar la policia de proximitat. I és que l’equip de govern ja va anunciar la setmana passada, durant el balanç dels 100 dies de govern, que la seguretat és un dels tres eixos més importants a desenvolupar al llarg del mandat 2024-2027. «Aquest servei millorarà la feina dels agents al carrer i suposarà més seguretat pels veïns i les veïnes», ha assegurat l’alcalde de les Franqueses i regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Antonio Corchado. L’alcalde i regidor també ha explicat que s’està treballant en el primer Pla Local de Seguretat del municipi i ha dit que la intenció és incrementar el nombre d’agents passant de 27 a 33. En aquest sentit, Corchado ha avançat que el pressupost de 2024 inclourà un nou agent.

La unitat canina està formada per un agent i un pastor holandès, Titán, que aquesta mateixa setmana farà 2 anys. Aquest gos està ensinistrat en intervenció i protecció, i també per detectar substàncies estupefaents. Tot i així, aquesta nova figura també està pensada com a servei de proximitat al costat de la ciutadania, els comerços, les escoles... a les zones urbanes. «Cal una policia de proximitat que estigui a prop de la gent», ha dit Jesús Hernández, sergent de la Policia Local de les Franqueses.

La policia de proximitat ja existeix a les zones més rurals amb la patrulla rural, que es desplaça en quad. Per això, la unitat canina està concebuda com un servei destinat a les zones més urbanes. Amb tot, Corchado també ha recordat que també s’està treballant en el desplegament de les càmeres de seguretat tant en l’àmbit urbà com en l’industrial.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Unitat canina de les Franqueses
Unitat canina de les Franqueses
Unitat canina de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2024 a les 11:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)