Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses acull el XII Torneig Internacional de Tennis Femení

11/10/2023

Durant set dies el municipi s'omplirà de tennis femení amb partits que són d'entrada lliure

El Club de Tennis els Gorchs ha presentat aquest dimecres a l'Ajuntament de les Franqueses el XII Torneig Internacional de Tennis Femení que, del 23 al 29 d'octubre, reunirà al municipi a jugadores classificades entre les 100 primeres del rànquing WTA (Women's Tennis Association).

Durant set dies les Franqueses s'omplirà de tennis femení amb partits que són d'entrada lliure, per apropar aquest esport a tota la població. Tal com assenyalava Carlos Munzón, regidor d'Esports de les Franqueses, es tracta d'"un Torneig que ha ajudat a posar en valor la importància de l'esport al municipi i ha contribuït també a la designació de ser Vila Europea de l'Esport 2024".

El Torneig està dotat amb 100.000 $ en premis en metàl·lic i forma part del Gorchs Tennis Project, una iniciativa que pretén posicionar el club i el municipi com a referents en la pràctica del tennis. En paraules del seu director, Daniel Laga, es tracta del millor torneig internacional femení sobre pista ràpida d'Espanya, tant per la dotació econòmica com pel nivell tenístic de les jugadores. En aquesta edició també s'ha treballat per potenciar la sostenibilitat, com un valor més del torneig, I s'han eliminat els residus de les pistes reemplaçant les ampolles de plàstic per ampolles reutilitzables i fonts.

Neus Ávila, extennista professional i padrina de l'esdeveniment, ha assegurat que pel que fa al panorama del tennis femení s'ha fet un salt important i ha assenyalat que «és important disposar de tornejos com el de les Franqueses, que permeten a les jugadores puntuar per jugar en competicions WTA i que, alhora, estan a prop de casa».

L'acte també ha comptat amb la participació de l'extennista Albert Costa, ambaixador del Gorchs Tennis Project, que ha incidit en la fita que representa que «un club humil com el Club de Tennis els Gorchs arribi a tenir aquest nivell de competicions». I ha incidit en l'èxit i l'esforç que suposa disposar d'un quadre de competició on hi ha 14 jugadores que es troben entre les 100 millors del món.

Jaume Marquès, president del Club Tennis Els Gorchs, ha destacat que per a la dotzena edició del Torneig s'ha comptat novament amb el suport de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès, i d'altres institucions com la Diputació de Barcelona, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Tennis i la Real Federación Española de Tenis. Així agraïa, especialment, que el nou consistori hagi continuat apostant per recolzar aquest tipus d'activitats, conscients que «tots estem contribuint que les Franqueses sigui Vila Europea de l'Esport 2024.»

Abel Garcia, assessor d'Esports de la Diputació de Barcelona, que tot just fa unes setmanes va visitar el municipi per reunir-se amb els representants del consistori i tractar, precisament, el projecte del municipi com a Vila Europea de l'Esport 2024, ha insistit en el fet que «cal seguir picant pedra perquè hi hagi igualtat d'oportunitats en l'esport i unir esforços entre totes les administracions i institucions».

En aquesta línia, Josep March, representant territorial de la Secretaria General de l'Esport a Barcelona, també ha remarcat la necessitat de continuar treballant per tenir més referents en l'esport del tennis femení.

L'acte ha finalitzat amb les paraules de Juan Antonio Corchado, alcalde de les Franqueses, qui ha resumit en cinc punts clau el Torneig Internacional de Tennis Femení que se celebra a les Franqueses: igualtat efectiva; inspiració per a les noves generacions; diversitat i inclusió; impacte econòmic i visibilitat internacional. Un Torneig que, per a l'alcalde, «situa a les Franqueses com a referent del tenis femení a Catalunya i Espanya».


Més informació i horaris del Torneig, a les xarxes socials de Gorchs Tennis Project (@gtpelsgorchs)

Arxivat a: Esports
XII Torneig Internacional de Tennis Femení
XII Torneig Internacional de Tennis Femení
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)