Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Primeres proves de la unitat canina de la Policia Local de les Franqueses

31/07/2023

L’Ajuntament ha signat un conveni amb un agent per començar a implementar aquest servei el mes d’agost

Una de les prioritats de l’Ajuntament de les Franqueses és implementar la policia de proximitat. Actualment, aquesta figura existeix als pobles de Marata, Corró d’Amunt i Llerona mitjançant la patrulla rural, que es desplacen en quad, i ara cal desplegar-la a les zones més urbanes com Corró d’Avall i Bellavista. La versió de la policia de proximitat doncs, en aquests punts amb més població, es farà amb una unitat canina, que començarà a fer les primeres proves durant el mes d’agost.

Per dur a terme aquest servei, l’Ajuntament ha signat un conveni amb un agent de la Policia Local de les Franqueses format i especialitzat en unitats canines, que disposa d’un pastor holandès (Titán). Aquest gos agent està ensinistrat en intervenció i protecció, i també per detectar substàncies estupefaents. Tot i així, aquesta nova figura també està pensada per ser un servei de proximitat en dia a dia de la ciutadania, els comerços, els establiments,... de les zones més urbanes. Aquesta unitat canina és el primer pas, tot i que la policia de proximitat s'incrementarà paulativament amb més agents al carrer. 

La previsió és que durant el mes d’agost, el gos policia faci un procés d’adaptació de manera que es pugui incorporar plenament al cos el mes de setembre. Al llarg d’aquest mes farà servei al carrer dos dies a la setmana. Així doncs a partir del setembre la figura de policia de proximitat quedarà implementada a tot el municipi.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Unitat canina Policia Local
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/02/2024 a les 14:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)